Annons
Nyheter

Bengtsson gör coach-comeback

Nyheter • Publicerad 1 december 2006

FOTBOLL, DIV. IVSäsongen 2004 var han bara en poäng ifrån att hålla kvar Böda/Högby i division III.Säsongen 2007 får Michael Bengtsson nu möta nordölänningarna som tränare för Kalmar Södra.– Det ser ju spännande ut. Hoppas vi vinner de matcherna, säger han.

Säsongen 2004 tog Michael Bengtsson över som tränare för Böda/Högby, som då lirade i division III. Sett till antalet ihopspelade poäng borde man ha klarat nytt kontrakt, men med en poängs marginal åkte nordölänningarna ner i elitfyran.

Annons

– Det var ju en kanonsäsong som jag är mycket stolt över, säger Bengtsson. Vi tränade bara två gånger i veckan och det räcker ju egentligen inte. Och vi var bara fem man på sommarträningarna, så det var ju en fantastisk säsong med tanke på förutsättningarna.

Följer inte B/H

När laget 2005 skulle börja om i elitfyran fick Bengtsson lämna tränaruppdraget strax innan seriepremiären, efter att bara ha coachat laget i några träningsmatcher.

– Jag var dålig i benet och blev sjukskriven och fick ingen stöttning från klubben och ledningen där, förklarar han.

Har du följt Böda/Högby någonting sedan du lämnade klubben?

– Nej, jag har lagt ner dem. Jag är stolt för att jag var med dem i division III, men sedan känner jag mest besvikelse. Det var mycket skitsnack om mig i tidningar och på bygden. Det var en lite för svag styrelse, så det var lite tråkigt.

Lirarnas lag visade intresse

Men nu är Bengtsson alltså tillbaka i tränarcirkusen.

– Ja, nu mår jag lite bättre och är inte sjukskriven längre.

Varför blev det just Kalmar Södra?

Annons

– Jag har haft mycket anbud, men tackat nej till de flesta. Men Kalmar Södra var ute tidigt och visade intresse. Det är en bra klubb med bra ungdomssektion. Det är en välskött förening, välorganiserad med bra styrelse.

Hur ser laget ut nästa säsong?

– Det ser ganska bra ut, det är ingen som har slutat och många unga spelare som kommer upp.

Rolig serie

Väldigt långsökt skulle man kunna säga att det är tack vare Jonas Klippvik som Bengtsson blivit tränare för Kalmar Södra. När ”Klippan” lämnade Lindsdals IF kom nämligen Ola Pettersson dit som ny tränare, varpå Tony Ström tog över Petterssons uppdrag nere i Torsås GoIF och därmed lämnade Kalmar Södra utan tränare.

Men där basar nu Bengtsson, som tillsammans med lirarna i ”Lirarnas lag” får göra flera besök på Öland nästa år för möten med Mörbylånga, Borgholm och Böda/Högby i en intressant division IV.

– Serien ser ganska rolig ut och jag tror att vi kan bli ganska bra, avslutar Bengtsson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons