Nyheter

Bara tillfällig urdragning för Böda/Högby-damerna

Nyheter • Publicerad 9 januari 2009

FOTBOLL, DIV 5 DAM

När PAIF-cupen för damer drog i gång förra helgen var man ett Ölandslag mindre än planerat. Böda/Högby var nämligen tvingat att lämna återbud till turneringen som alla Ölandslag vill spela.

Böda/Högby trillade i fjol ur division 4 och får i år börja om i division 5. Som om detta inte vore nog lämnade ett par av lagets nyckelspelare föreningen och en redan skör trupp blev ännu tunnare.

– Det är en jobbig situation och vi har bara 13-14-spelare att tillgå i truppen. Så försvinner det några blir det genast jobbigt, säger tränaren Kalle Byström.

Bortresta

Förra helgen blev läget så tufft att man var tvungen att lämna återbud till PAIF-cupen.

– Anledningen var att vi var väldigt dåligt med folk. Fem-sex spelare var bortresta och dessutom är det ju förkylningstider så vi hade en del spelare som var sjuka – vi fick helt enkelt inte ihop något lag, säger Byström.

Någon fara för seriespelet ska det dock inte vara och laget hoppas att urdragningen ur PAIF-cupen bara var tillfällig.

– Vi kommer fortsätta jobba på och hoppas att det kommer gå bra. Det är en tuff situation men vi kommer fortsätta jobba på ändå.

Något snack om att spela med niomannalag istället har inte funnits?

– Nej. Vi tänker spela med ett elvamannalag. Egentligen borde vi kunna spela i flickserien då nästan alla spelare är födda mellan 1993 och 1995 men vi tycker att det är lika bra att spela i en seniorserie direkt.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.