Annons
Nyheter

'Bångan' och Mathias sprang vidare i cupen

Nyheter • Publicerad 28 mars 2006

Efter kalabalik, mängder av utvisningar, en straff emot sig och en hel del problem med orken kunde ändå Degerhamn till slut stå som segrare i sin första tävlingsmatch för året.Södra utmarken var planen, Bodabruk stod för motståndet och det som det spelades om var avancemang i Smålandscupen.

Det stora samtalsämnet efter matchen var dock inte resultatet utan det som skedde efter att ungefär andra halvlek spelats. Plötsligt uppstod, i en match som tidigare varit lugn, ett rallarslagsmål på plan med i stort sett hela lagen inblandade. Degerhamns tränare Göran Lundberg hade efter matchen svårt att fokusera på det roliga med att laget gått vidare och får möta SSG i nästa omgång.

Annons

– Det känns inget vidare, det som händer. Och inte bara det, laget måste träna mer, som det är nu spelar vi som i en berg och dalbana med djupa dalar och höga toppar. Jag blir orolig när folk inte kommer och tränar eftersom vi inte hinner få ihop laget.

Bra inledning

Visst kunde man hålla med i tränare Lundbergs uttalande. I början av första halvlek imponerade Degerhamn, framförallt genom samarbetet i anfallet mellan snabbe Mathias Andersson och rutinerade Michael Bångdal. Framförallt Andersson flög fram som en pil och utmanade Boda-backarna gång efter annan. Men när målet närmade sig blev det krampaktigt och inga mål gjordes under de första 20 minuterna.

Detta gjorde också att Degerhamns press kom av sig och att Boda kom in i matchen. Resten av halvleken var sedan ett långt ställningskrig ända till att nämnde Andersson helt plötsligt kunde stå helt ren och skjuta in 1-0 precis i slutminuterna. Målet var frukten av ännu ett samarbete mellan Andersson och Bångdal där den sistnämnde nickade ner till målskytten.

Två spelare avstängda

I början av andra halvlek började Degerhamn återigen piggt och kunde efter en inövad hörnvariant också utöka till 2-0 efter att bollen styrts av flera spelare på vägen in i mål.

Därefter sjönk spelkvalitén igen och Boda tilläts återigen komma in i matchen. Därför kom också en reducering efter att en Degerhamn-spelare fått bollen på handen och Boda tilldömts straff.

Det var efter det som det stora bråket utbröt. Niklas Korch, mittback i Degerhamn, satte in en tuff men, som det såg ut, inte ful tackling på en Boda-spelare. Denna vart förgrymmad och skulle säga Korch några sanningens ord. Plötsligt ville fler spelare blanda sig i och till slut var hela lagen inblandade i ett stort slagsmål mitt på mittplan.

Lagen fick efter situationen två spelare vardera utvisade. Degerhamn kunde dock återigen repa mod och avgjorde matchen definitivt när Mathias Andersson gjorde sitt andra mål för dagen. Till mötet mot SSG kommer Degerhamn få klara sig utan Niklas Korch och Damir Catlak som kommer att vara avstängda efter sina respektive utvisningar.

Degerhamns IF -Bodabruks GoIF 3-1Målen:Mathias Andersson 2, Betim Mehmeti.

Startelva:Andreas Floodh - Berne Eriksson, Niklas Korch, Petrit Pllana, Anders Johansson - Afrim Jusufi, Peter Lundberg, Damir Catlak, Amir Rami - Mathias Andersson, Michael Bångdal.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons