Nyheter

Avbräck försvårar IFK:s överlevnadskamp

Nyheter • Publicerad 18 augusti 2010

FOTBOLL, ELITFYRAN

IFK Borgholm går nu in i en avslutningsfas av säsongen med målet att nå kvalplats. Då försvinner Jesper Ström och Adam Ådnanes.

– Jävligt tunga avbräck. Vi ska försöka lösa det så att de kan vara med någon gång ibland, säger tränaren Roger Nilsson.

IFK Borgholm har fyra poäng upp till kvalplats med sex matcher kvar att spela. Det är inte alls omöjligt att ta sig dit, i synnerhet inte eftersom IFK har fem hemmamatcher kvar och där möter lagen som för närvarande ligger på kvalplats, Tingsryd United och Växjö Norra. Men förutsättningarna försämras  av att två av lagets bästa spelare försvinner.

– Adam har varit klockren i år. Han gör inte en dålig match. Och Jesper är en av de bättre spelarna vi har framåt, säger Nilsson.

Ström har ryckt in i lumpen medan Ådnanes ska studera i Göteborg. Med tanke på avstånden kan det vara svårt att lösa så att de kan spela.

– Jag vet inte om de kan vara med mer, men jag har förhoppningen att det ska gå att lösa till någon eller några matcher, säger Nilsson.

En titt i Ölandsbladets kvarnliga kan visa på de bådaa betydelse; Ådnanes har samlat på sig näst flest kvarnar i truppen och på samma lista är Ström sexa. Ström har också gjort tre av de 19 mål IFK gjort så här långt och är med det näst bäste målskytt. Att ersätta de båda blir inte lätt för tunna IFK, som senaste tiden varit extra tunna.

– Jag har fått använda mig av spelare som tränat väldigt lite och en del jag knappt sett alls tidigare, säger Nilsson.

MIKAEL ALMASI

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.