Nyheter

Äntligen vinst för Böda/Högby

Nyheter • Publicerad 3 april 2007

FOTBOLL, TRÄNINGSMATCH

När Böda/Högby i helgen mötte elitfyran-gänget RM IF kom försäsongens första seger.

B/H vann med 2-0.

– Ja, den kommer ju förr eller senare, konstaterar B/H-coachen Bengt Johansson lugnt.

Efter att Böda/Högbys yngste och äldste spelare gjort varsitt mål kunde nordölänningarna i lördags inkassera försäsongens första vinst.

– Vi gjorde en mycket bra match och lyckades hålla upp det hela matchen. Det här var positivt, njuter Johansson.

En sak till vill ”Kyl-Bengan” ta med sig från matchen och den gäller skadade B/H-stjärnan Jonas Nilsson som inte var med denna match heller.

– Här uppe tror de ju inte att de kan spela boll utan Jonas, men det börjar släppa nu och det är också positivt.

Han vill dock inte dra för stora växlar av den här segern.

– Nej, det var bara bröllopet det här, det är ju äktenskapet som ska hålla, metaforerar Johansson. Vi gör inte för stor apparat av det här, men vi är på väg uppåt.

OLSSON RÄDDADE STRAFF

Böda/Högbys seger var något förvånande, både för fotbolls-Öland i allmänhet och för RM-tränaren Anders Svantesson i synnerhet.

– Ja, det var lite förvånande kanske, men de har ett jäkla hjärta och de gör det bra, säger han. Och vi hade ingen inställning, ingen motivation för fem öre. De spelar ju fysiskt tung fotboll och vann helt rättvist, fortsätter han. Men det här var en viktig förlust för oss.

Niclas Olsson räddade en straff för sitt RM, som enligt Svantesson saknade Roger Harrysson rejält.

När Böda/Högby låg i elitfyran var ni ett riktigt spöke för dem. Är det ombytta roller nu, Anders...?

– Ja, man vet ju adrig... Det kanske vänder nu...

VIKTOR LOVÉN

RM IF - Böda/Högby 0-2 (0-0)

Målen: Victor Byström, Jörgen Petersson.

Startelvan, RM: Niclas Olsson – Robin Olsson, Anders Johansson, Valentin Folkemark – William Andersson, John Larsson, Henning Palmefors, Emanuel Claesson – Joakim Bengtsson – Timmy Sigurdsson, Sebastian Sten.

Startelvan, B/H: Conny Hultenius – Johan ”Fimpen” Petersson, Mattias Nelson, Marcus Nelson, André Ohlsson – Björn Fjellström, Victor Byström, Johan Hammarsten, Thomas Hedlund – Pelle Nilsson, Jörgen Petersson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.