Annons
Nyheter

Äntligen – Mörbylånga kommun har en plan

Nyheter • Publicerad 15 oktober 2009

Nu är det slutsnackat. Det blir en konstgräsplan. Och han som ska gör’at heter Bo Eklinder. Mörbylånga kommun har formellt anlitat Eklinder för att utreda placering, utformning och utförande av Ölands första konstgräsplan.

– Äntligen, skulle man likt en halvpackad Gert Fylking kunna utbrista.

Annons

Nej, inte för något Nobelpris i litteratur, men för att konstgräs-tåget till slut har börjat rulla på allvar. Mörbylånga kultur- och fritidsnämnd har givit den välkände, och i idrottssammanhang oerhört uppskattade och effektive, Bo Eklinder, i uppdrag att snabbutreda placering, utförande och kostnader för en konstgräsplan.

– Han drar igång omedelbart och det kommer att bli en snabb utredning. Inga långbänkar, lovar Mörbylånga kultur- och fritidsnämnds ordförande Kjell Helgesson (C).

– Och det ska bli skönt att någon som verkligen kan det här, som är professionell, tar hand om det hela så att vi kan få ett bra underlag att besluta om.

För de som till äventyrs inte riktigt kan placera namnet Bo Eklinder, är det alltså Kalmar kommuns tidigare kultur- och fritidschef vi talar om. Han är känd som en slags Mr Idrottsarena i Kalmar där han i stort sett varit engagerad i och som konsult sett till att det poppat upp idrottsplatser och konstgräsplaner lite varstans i Kalmar kommun. Senast har även Nybro kommun bett honom att hjälpa till med en konstgräsplan – och nu har alltså även Mörbylånga bett om hans tjänster.

EN MOTPART

En anledning till att det äntligen lossnat är att olika ”konstgräsviljor” till slut samlats under en gemensam hatt – Ölands Idrottskrets.

– Och det är väldigt bra, säger kultur- och fritidschef Kerstin Olofsson.

– Nu har vi en motpart som vi kan prata med och då kan man driva processen betydligt enklare.

Och Bo Eklinder har fått en formell förfrågan? Det är inte enbart önsketänkande eller snack?

– Det är definitivt inget snack. Han ska ge oss en offert där han ska specificera vilka möjliga vägar som finns att gå. Och därefter får vi ett beslutsunderlag.

Annons

Tidsperspektiv?

– Vi ska ha vårt underlag i mitten av november.

X 2000

Kerstin Olofsson är alltså väldigt nöjd med att ha fått en motpart, i stället för en hoper spretiga viljor som drar åt alla möjliga håll. Vad säger då denna enda motpart, som för övrigt träffade Bo Eklinder i ärendet så sent som i fredags?

– Äntligen har tåget börjat rulla. Och det är ingen slö rälsbuss utan ett turbospeedat X 2000.

John-Erik Svensson, ordföranden i Ölands Idrottskrets, är självklart mycket tillfreds med hur alla knutar lösts upp.

Och ett exempel på att kommunen och Idrottskretsen går i takt är samsynen på tidsperspektivet.

– Konstgräsplanen har högsta prioritet. Nu ska vi ta förnyad kontakt med föreningarna, och i mitten av november ska vi presentera ett första utkast.

Och den artificiella gräsmattan rullas ut – när?

– Jag vågar inte säga ett bestämt datum, men så fort som möjligt förstås.

Annons

– Det kan låta som lite undanglidande prat, men allting har blivit mycket mer konkret och påtagligt och vi har till slut lyckats göra ett rejält avstamp.

– Det blir en plan snart.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons