Annons
Nyheter

Allsvenska IFK Göteborg nästa

Nyheter • Publicerad 11 juli 2007

FOTBOLL

Det gick bra för Färjestadens GoIF:s 15-årige talang Rasmus Sjöstedt vid förra veckans elitpojkläger i Halmstad. Så bra att till och med allsvenska IFK Göteborg nu har hört av sig.

Annons

– Ja, de ringde och undrade om jag ville provträna med dem efter säsongen, bekräftar Sjöstedt.

Det är på elitpojklägret i Halmstad som landets bästa 15-åringar samlas varje år och runt planerna står både en och annan talangscout. Och IFK Göteborg hade folk på plats som gillade vad de såg av Smålandslagets lagkapten Rasmus Sjöstedt.

– Ja, de tyckte att det såg jäkligt bra ut sa de.

Så bra att de bjöd in honom till en provträning i slutet av oktober.

– Ja, det var kul, så jag ska åka upp dit och känna lite på det.

Göteborg tar i slutet av oktober in en handfull spelare till provträning tillsammans med spelare från de egna leden.

FINA TACKLINGAR

Smålandslaget spelade tre matcher under förra veckan och Sjöstedt var lagkapten i samtliga. I förlusten med 3-4 mot Stockholm spelade han mittback hela matchen, men i 2-0-segern mot Uppland fick han gå upp som innermitt de sista 20 minuterna och innermitt var han också under halva matchen när Örebro besegrades med 2-0 i fredagens sista match.

– Det gick jättebra, säger Sjöstedt, som själv är mest nöjd med Upplandsmatchen.

– Ja, där gick det rätt bra, faktiskt.

Annons

Gjorde du några mål?

– Nej, det blev inget.

Assist, då?

– Nej, inga assist heller.

Men några goa tacklingar...?

– Jodå, det blev ett par. Det hade regnat rätt bra där nere, svarar Sjöstedt och syftar på de då fina tacklingsförhållandena.

INSTÄLLD TRÄNING

Regnet ställde dock till det lite för lägret och Smålandslaget fick ställa in två träningar. Dessutom blev det ingen sedvanlig All Star-match.

– Nej, de hade inte det i år och jag vet inte riktigt varför.

Vad han vet är dock att det i oktober bär av till landets västra kust igen. Då väntar en provträning med allsvenska IFK Göteborg.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons