Annons
Nyheter

AIF tar saken i egna händer

Nyheter • Publicerad 6 december 2006

ALGUTSRUMInför valet lovade politikerna inte bara, i vanlig ordning, guld och gröna skogar. Det talades även om en bollhall. Men Algutsrums IF vilar inte på hanen. Nu ansöker de om förhandsbesked för att bygga en hall i egen regi.

Enligt inlagan till miljö- och byggnadsförvaltningen i Mörbylånga rör det sig om en inomhushall med konstgräs och allt.

Annons

Den 1 500 kvadratmeter stora hallen kommer att bli 30 gånger 50 meter med en takhöjd på 8 meter upp till nock, och skall byggas söder om fotbollsplanen vid Jordtorpsvägen intill den befintliga byggnaden med klubblokal och omklädningsrum.

Färdigt nästa vinter

Anledningen till byggplanerna är att fotbollen allt mer utvecklats till en året-runt-sport, och går allt enligt planerna skall hallen stå färdig redan nästa vinter.

Satsningen skall finansieras genom viss uthyrningsverksamhet till andra klubbar. Dessutom skall klubbmedlemmarna arbeta ideellt för att hålla byggkostnaderna nere.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons