Nyheter

Achille till anrika Degerfors IF

Nyheter • Publicerad 8 april 2008

FOTBOLL, SUPERETTAN

Så har då Öland fått ännu en spelare i superettan. Skogsbysonen Achille Traore är nämligen klar för spel med anrika Degerfors IF.

Andreas Thomsson är assisterande tränare i Åtvidabergs FF, Christer Persson är back i Jönköpings Södra IF, men i år är det dags för ännu en ölänning i superettan – anfallaren Achille Traore. Det var precis innan transferfönstret stängde förra veckan som Degerfors IF registrerade den i år 29-årige Färjestadens GoIF-produkten, som för tillfället arbetar i England.

ÖB-sporten skrev om Traore i januari 2006 då han var och provspelade med Barnsley F.C., då i toppen av League One, två divisioner under Premier League. Sedan dess har ekonom Traore dock arbetat mycket, samtidigt som fotbollen hållits igång i olka klubbar längre ner i det engelska seriesystemet.

PASSANDE SPELSTIL

Men hur kommer det sig då att han helt plötsligt signas av Degerfors? Jo, Traore har tidigare tränat i Jan Stahres akademi och Stahre är i år ny tränare i Degerfors IF.

– De tyckte att min spelstil skulle passa bra och det var ju en möjlighet för de att bredda truppen också, säger Traore på telefon från England.

Traore har ännu inte tränat med sin nya klubb och vet ännu inte när det blir av. Han har nämligen haft en revbensskada, vilket hindrat honom i träningen den senaste tiden.

– Jag vet inte när jag ska ansluta till truppen, när jag blir bra helt enkelt. När jag känner mig på topp.

LANDSLAGSFORWARD

Den före detta landslagsforwarden Andreas Andersson, numera sportchef i Degerfors IF, har uttalat sig om Ölandsforwarden på Degerfors hemsida.

– Det handlar om en kraftfull forwardstyp som varit på gång ett tag. Men tyvärr har en revbensskada satt stopp för det. Vi räknar med att han ansluter så fort han känner sig kurant, berättar Andreas Andersson.

Traore har fått ett tufft träningsschema av coach Stahre och det ska göra att han kommer i form så snabbt som möjligt.

– Han vill väldigt gärna komma hit och försöka ta en plats i laget. Jan Stahre och Mike Lindström (assisterande tränare, reds. anm.) har bra koll på honom och har sett honom i aktion. Utöver den informationen har jag fått tillgång till uppgifter som gjort att jag bedömer det vara värt att ta sig en ordentlig titt på honom, säger Andreas Andersson till klubbens hemsida.

SPECIALKONTRAKT

Degerfors hemsida skriver vidare att uppgörelsen med Achille är mycket speciell och att kontraktet innebär att han ”i stort sett spelar gratis fram till sommaren”. Men hur det blir efter sommaren vet ingen i dagsläget.

– Jag har fått en möjlighet nu med Degerfors, så nu gäller det att komma dit och visa vad man kan. Sedan får vi se, säger Achille och fortsätter.

– Det här är en bra lösning. Nu är jag ju Degerfors spelare och det är smickrande och trevligt att de ville signa mig, men det gäller ju att vara på topp när man kommer dit.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.