Nyheter

80-årsjubileum med gamla profiler

Nyheter • Publicerad 29 augusti 2006

FOTBOLLForna Kalmar FF-spelarna Krister Andersson, Stellan Sjöstedt och Magnus ”Mankan” Nilsson, nuvarande tränaren Joakim Christensson och före detta ordföranden Agneta Jäverskog var bara några av profilerna när Färjestadens GoIF firade 80-årsjubileum med att anordna en veteranmatch mellan klubbens gamla trotjänare på herr– och damsidan.

Domare var Berne Svensson och Jan Olof ”Julle” Lund från Torslunda församling, vilket bidrog till den något uppsluppna stämningen.

Bland annat genomfördes delar av andra halvlek med en boll modell större innan hemmagjorda strutar åkte på för att göra det ännu svårare för något förvånade fotbollsspelare.

Resultatet var ju dock knappast det viktiga i den här matchen utan underhållningen för publiken stod i första rummet. Spridda skämt kom också från domarparet som för dagen utrustats med mikrofoner för att kunna kommentera samtidigt som de dömde.

Väl fungerande

Det regniga vädret hade tvingat föreningen att ställa in de tilltänkta juniormatcher som skulle spelats tidigare på dagen. Veteranmatchen kunde dock genomföras på B-planen på Tallhöjden.

Senare på kvällen fortsatte firandet med fest i Björklokalen. Färjestadens ordförande Berndt Adolfsson var där och tittade på veteranmatchen och gav sin syn på Färjestadens GoIF av i dag.

– Det är en väl fungerande förening, vi har väldigt många som ställer upp. Vi arrangerar ju så mycket året runt så det behövs hjälpande krafter.

Framförallt var ordföranden nöjd med den stora uppslutning av unga tjejer som tillkommit på senare år i ungdomsleden.

Under halvtidsvilan i veteranmatchen bjöds publiken på underhållning av Anders Brandel från Nöjesmakarna. Denne hade också fått rycka in och underhålla de mindre när deras matcher blev inställda.

Senare på kvällen väntades exakt 137 personer till festligheterna i Björklokalen i Färjestaden som satte punkt på lördagens aktiviteter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.