Annons
Nyheter

70-årigt HAIK på väg att vakna

Nyheter • Publicerad 26 september 2007

FOTBOLL

SSG tog i helgen klivet ner i division 6. Väl där kan man stöta på en gammal derbybekanting. Hulterstads AIK vars enda representationslag i år huserat i C-lagsserien för reserver, har planer på att starta upp A-lagsverksamhet igen.

Annons

– Division 6 är vårt stora mål, säger lagledaren Daniel Ingesson.

70-årsjubilerande Hulterstads AIK har i år haft sin fotbollsverksamhet i lägsta reservlagsserien. Ett resultat av spelarflykt och mindre intresse kring föreningen under de sista åren. Nu blåser dock nya vindar och spelare och förening börjar se positivt på framtiden igen.

– Jag kan egentligen inte säga något bestämt förrän efter onsdag då vi ska ha ett möte, men vi siktar på att få igång ett lag, säger Daniel Ingesson.

Resultatmässigt har man i år blandat och gett, men i sista matchen för säsongen slog man Glömminges C-lag med 6-4. Daniel Ingesson är framförallt nöjd med att man inte har haft någon brist på spelare.

– Det har varit bra, vi har en trupp på 20 spelare i dagsläget. Vi kommer att få in nyförvärv också, det är jag övertygad om.

”ROLIGARE I SEXAN”

Tillvaron nere i reservlagsserien har medgivit blandade känslor för Daniel och hans lagkamrater i Hulterstad. Nivån är ojämn och i vissa matcher har man fått möta spelare som tränar fyra-fem gånger i veckan, andra gånger spelare som inte tränar alls. Lag som Lindsdal har sina duktiga juniorer i C-laget och vissa matcher har det blivit 14-15 mål i baken för sydölänningarna. Då lockar division 6 och derbyn mer.

– Det är mycket roligare i division 6, en B- eller C-lagsserie blir aldrig lika rolig. Det finns ju inte så många lag på södra Öland längre heller, man vet ju inte hur det blir med Degerhamn. Vi siktar på att få igång ett lag och har krokarna ute på många håll. Man hoppas ju framförallt på att sådana som spelat i Hulterstad innan ska återvända.

Men för något år sedan var en nedläggning av Hulterstad AIK nära att bli en realitet.

– Tanken var ju att vi skulle fortsätta över 70-årsjubiléet och sedan lägga ner verksamheten, men nu verkar spelarna vara sugna igen, säger en förhoppningsfull Daniel Ingesson.

Annons

Som sagt ska ett möte under onsdagen avgöra fotbollens framtid i Hulterstad. Saker och ting ser dock ljusare ut än på länge. Kanske spelas det division 6-fotboll i Hulterstad redan nästa år och då med en blandning av både gammalt och ungt.

– Vi är ett ålderstiget lag, men det finns 10-12 unga som vi hoppas på, avslutar Daniel Ingesson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons