Nyheter

5 minuter...

Nyheter • Publicerad 16 juni 2006

...med Viktor Lovén, ÖB-sportens man i Berlin, Tyskland, där fotbolls-VM spelas för fulla muggar.

Hallå! Hur står det till?

– Bara bra, tack! Jag sitter och njuter av den tyska kulturen vid en gata som heter Unter den Linden i närheten av Brandenburger Tor.

Du var och tittade in Sverige när de besegrade Paraguay med 1–0, ge oss en bild av tillställningen.

– Utan att överdriva så var det helt fantastiskt. Jag hörde nånstans att av 72 000 på läktarna så var 50 000 svenskar. Det kändes som om hela Olympiastadion var gult.

Men jag har hört rykten om att du hade en blå tröja på dig, stämmer det?

– Jo, visst, men det är tre gula kronor på den...

Matchen. 1–0, beskriv den?

– Det var nervöst... Jag trodde på en ny 0–0-match där i slutet. Spelarna? Jag har inte mycket till övers för Kim Källström, men han skötte sig bra måste jag säga.

– Jag hävdar dock fortfarande att vi måste få ut mer av trion Larsson/Ibrahimovic/Ljungberg, även om nu just Ljungberg gjorde målet.

Vem var bäst enligt din mening?

– Teddy Lucic, han var kung – och så var han den förste att tacka oss i klacken...

Till sist, stötte du på några ölänningar?

– Ja, jag träffade Ulf Jonsson, den gamle liberon i Stora Frö och sedan mötte jag Mårten Palmefors och Jonas Elofsson i Färjestadens IBK. De var lugna och städade och uppförde sig som fina ambassadörer för den öländska innebandyn.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.