Annons
Nyheter

Välbesökt släktträff på Öland

Nyheter • Publicerad 3 augusti 2007

RISINGE

Lördagen den 28 juli samlades 120 personer från Sverige och USA för en släktträff i Risinge på södra Öland.

Annons

De närvarande på släktträffen i Risinge var alla på ett eller annat sätt ättlingar till något av de nio syskonen Månsson som föddes i Göingebygden i Skåne. Av de nio syskonen stannade en del kvar i Skåne, fyra utvandrade till USA och Canada och de övriga bosatte sig på andra platser i Sverige.

STOR SPRIDNING

Den yngsta av systrarna bosatte sig i Risinge på Öland, och det var på denna släktgård som släktträffen hölls. Deltagarna var tillresta från många olika håll, från Fox Island, Washington, USA i väster till Visby på Gotland i öster, från Luleå i norr till Kristianstad i söder.

YNGST OCH ÄLDST

Spridningen var stor mellan åldersgrupperna. Den äldsta deltagaren, Sonja Olsson, 87 år, växte upp på gården i Risinge på Öland. De yngsta deltagarna var tre småttingar vid namn John, 2 månader, samt tvillingarna Alva och Astrid, 5 månader.

HÄNDELSERIK DAG

Ett stort arbete har lagts ner av systrarna Karna och Bodil Olsson och deras syssling Birgith Månsson för att ordna den här dagen. Fotografier av syskonen och deras ättlingar hade satts upp på stora skyltar så alla kunde gå runt och lära sig mer om sina anfäder och nya kontakter knöts mellan släkterna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons