Nyheter

Bröllop vecka 34

Nyheter • Publicerad 29 augusti 2006

I Hullgrensgårdens trädgård, Pataholms Gamla köping, vigdes den 5 augusti Magnus Prim och Maria Kungsman, Kalmar. Vigselförrättare var kyrkoherde Gustav Lundborg. Bestman var Viktor Lovén och tärna var Maria Feltendahl. Sång framfördes av Fredrik Karlsson och Ebba Fridolfsson. I samband med vigseln antog bruden efternamnet Prim.

Den 5 augusti vigdes i Kalmar slottskyrka David Cahill och Anne Blomqvist, Morristown, New Jersey, USA. Bruden är dotter till Ulla och Sivert Blomqvist, S Sävsjö, Nybro och brudgummen är son till Kevin Cahill och Carol Escovedo, USA. Bröllopsmiddag hölls på Halltorps Gästgiveri, Öland.

Vid Tingskullens udde i Källa vigdes den 4 augusti Johnny Säwe och Lisa Taxén, Gustavsberg. Vigselförrättare var prosten Stig Johnsson och solosång framfördes av Gunilla Sundström. Bröllopsfesten hölls hos brudgummens föräldrar på Tingskullen, Källa. Brudgummen är född och uppvuxen på Tingskullen.

Vigsel har ägt rum i Köpings kyrka den 21 juli mellan Mauro Videla, Växjö och Johanna Ekelund, Dalby, Köpingsvik. Bruden är dotter till Claes-Åke och Ulla Ekelund och brudgummen är son till Rafael och Aurora Videla. Vigselförrättare var komminister Ann-Cathrin Roubert. Tärnor var brudens syster Ulrika och väninnan Sara. Marskalk var brudgummens bror Maximiliano. Brudparet är bosatta i Växjö.

Vigsel har ägt rum mellan Andreas Olsson och Annika Eckefors på Borgholms slott, den 29 juli. Vigselförrättare var Lars Graaf. Tärna var brudens syster Maria Lindén och marskalk var brudgummens bror Christian Olsson. Brudnäbb var parets son Hugo. Solosång och gitarrspel framfördes av Annelie Borgryd och Björn Rosenkvist. Bruden är bördig från Örebro och dotter till Gun och Göran Lindén. Brudgummen är bördig från Ljungbyholm och är son till Ann-Christine Kittel Olsson och Ulf Olsson. I samband med vigseln antog brudgummen efternamnet Eckefors.

Vigsel har ägt rum på Borgholms slott den 28 juli mellan Markus Palmkvist och Tove Andersson, Helsingborg. Vigselförrättare var Sune Axelsson. Brudparet är sommarölänningar.

I Gärdslösa kyrka vigdes den 22 juli Magnus Holmberg och Carolina Nordblom, Örebro. Vigselförrättare var komminister Reine Medelius. Solosång framfördes av Kajsa Björklund och Julia Edoff spelade cello. Brudtärnor var Johanna och Julia Edoff samt Julia och Thea Holmberg. Efter vigseln ägde bröllopsfest rum på Guntorps herrgård. Paret tar efternamnet Holmberg. Med var parets hund Snoop.

I Kalmar slottskyrka vigdes den 5 augusti Mikael Berglund och Kristina Eriksson, båda härstammar från Kalmar. Brudgummen är son till Per-Ingvar Berglund och Barbro Berglund och bruden är dotter till Bernt-Gunnar Eriksson och hans framlidna makan Ywonne Eriksson. Vigselförrättare var Bengt Sjöstrand. Tärnor var Kornelia Åsevik, Kristine Petersson och Johanna Etin. Marskalkar var brudgummens bror Magnus Berglund samt Johan Tyrebrant och Henrik Arvidsson. Sång framfördes av brudens syster Ellinor Eriksson. Bröllopsfesten hölls på Skälby.

I Arby kyrka vigdes den 22 juli Fredrik Bergman, Kalmar, son till Stig och Gerd Bergman, Gräsgärde och Maria Arvidson, Kalmar, dotter till Stefan och Nancy Arvidson, Vetlanda. Vigselförrättare var Hans-Lennart Hartler. Sång framfördes av Ingela Carlson och Nicholas Carsheim spelade på gitarr. Bröllopsfest hölls på familjens släktgård i Ålebo.

Den 5 augusti 2006 vigdes Hasse Burström och Stina Lund Jörgensen vid havet nära Äleklinta på Öland. Tärna var Linda Engshagen och bestman Vilhelm Öström. Vigselförättare var Lisbeth Lennartsson. Brudparet bor i Stockholm men bruden är sommarölänning och har släkt på Öland, bland annat sin mormor Waileth Ericsson i Borgholm. Bröllopsfesten hölls på på familjen Hedlunds gård i Västra Vässby.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.