Annons

Stark start gav SSG-vinst mot Borgholm

På förhand såg det ut som en ganska jämn batalj. Men SSG satte gasen i botten och gick fram till en fyramålsledning innan IFK Borgholm kunde reducera två gånger på slutet. Då blev det till och med lite nerv i matchen. Men segern var rättvis enligt SSG-tränaren Bosse Wallett.
– Ja, framför allt i första spelar vi jättebra och har fler chanser än dem.
FOTBOLL, DIV. 5 • Publicerad 18 maj 2018
Peter Helgesson gjorde två mål mot IFK Borgholm.

Gästande SSG började starkast och hade det mesta av spelet under matchens första tjugo minuter. Och första målet kom i den tionde minuten genom SSG:s Peter Helgesson. Men efterhand kom Borgholm in i det allt mer. Men inte målmässigt. För efter en halvtimme utökade Gustav Andersson ledningen med en spektakulär konstspark.

En ledning som stod sig till pausvilan. I inledningen av andra halvlek fortsatte SSG:s målform. Martin Gustafsson gjorde 3–0 och en stund senare gjorde Peter Helgesson 4–0.

Annons

– Det känns nästan som att det går lite för lätt, sa SSG:s lagledare Kenneth Alfredsson i samband med SSG:s 4–0-mål.

Så dags i matchen hade Borgholm stora problem att få till riktiga farligheter mot Ludvig Andersson i bortamålet.

Men så plötsligt kom det första hemmamålet genom Anton Jonsson på nick. Och en stund senare ramlade även 2–4 in genom August Sjöbäck.

– Vi blev lite trötta där samtidigt som de tryckte framåt, säger SSG-tränaren Bosse Wallett.

– Vi orkar inte riktigt stå emot. Men jag tycker ändå att vi vinner rättvist.

Var det någon som stack ut idag?

– Ja, Simon Andersson var jättebra på mitten. Men hela laget gjorde en bra insats tycker jag.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.