Nyheter

Nicklas Wiberg var kung på idrottsgalan

Nyheter • Publicerad 9 november 2009

IDROTTSGALAN

Den sjätte augusti skrev mångkamparen Nicklas Wiberg in sig i historieböckerna.

I lördags hyllades 24-åringen från Färjestaden med stående ovationer på den öländska idrottsgalan.

– Det känns väldigt kul, häftigt att få folkets pris, säger Wiberg, som hade en stor kväll på Strand Hotell.

Mångkamparen Nicklas Wiberg var kvällens stora vinnare när årets upplaga av Ölands Idrottsgala gick av stapeln i lördags kväll.

24-årige Wiberg, som under sommarens friidrotts-VM i Berlin raderade ut Henrik Dagårds 15 år gamla svenska rekord, fick ta emot pris för både Årets manlige friidrottare och Årets Idrottsprestation.

Ett hyfsat slut på säsongen för mångkamparen, som verkligen fått stå i medias blickfång sedan rekordet i Berlin.

– Visst har det blivit mycket uppmärksamhet sedan man kom hem, men det är rätt kul med media och allt det där. Det hör ju till på något sätt, säger Wiberg, som fick äran att ta emot folkets pris, Årets Idrottsprestation, av idrottsgalans hedersgäst, Jonny Nilsson, OS-guldmedaljör i skridsko 1964.

– Ja, det var häftigt. Det är inte varje dag man får träffa en olympisk guldmedaljör, han höjde ju verkligen statusen på galan.

Hur var kändisfaktorn annars?

– Haha, jag vet inte. Den var väl rätt låg, säger Wiberg och skrattar.

LYCKAD FIRMAFEST

Idrottsgalan på Strand Hotell var annars, den låga kändisfaktorn till trots, en lyckad tillställning. Och som vanligt var stämningen mellan öns alla idrottare på topp.

Den stora firmafesten för Ölands idrottsföreningar, som i år arrangerades för tredje gången, innehöll den här gången närmare 250 idrottsmän, ledare och företagsrepresentanter från hela regionen.

Totalt delades 19 pris ut under kvällen, bland annat till Årets förening, årets ryttare och årets idrottspersonlighet.

I den senaste kategorin segrade för övrigt Nicklas Wibergs alltiallo, tränaren Kjell Andersson. Storslam för Team Wiberg således.

MYCKET MER OM IDROTTSGALAN I TISDAGENS ÖLANDSBLADET.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.