GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Cykellopp i högsommarvärme

Nyheter • Publicerad 30 juli 2014

Det var väldigt varmt i lördags. Börje Larsson, som stod i sekretariatet för arrangerande Färjestadens Motions IF, menade att det var snudd på att det var FÖR varmt. Men cyklisterna klarade sina rundor utan problem ändå.– Ja, det gick väldigt bra, säger Martin Lidholm från Bunkeflostrand som var den som först rullade in från den 21,5 mil långa Skansentrampen. Mycket vätska gick det så klart åt och han tog sig tid att stanna i en av depåerna längs sträckan för att fylla på. Starten för den långa sträckan gick mellan klockan sju och åtta på lördagsmorgonen och på cirka fem och en halv timme tog sig Martin runt. Han såg pigg ut och tyckte cyklandet hade gått bra. Ett gäng ölandskroppkakor, som ingick i anmälningsavgiften, med grädde och lingon blev pricken över i. – Jag är ju från Småland så då ska man ha lingon, sa han med ett skratt när någon kommenterade detta. Rekordmånga deltagareUtöver Skansentrampen, som gick från Färjestaden och upp till Grankullavik och tillbaka, arrangerades i lördags också Öland Tvärs. Det är den lite kortare rundan på sju och en halv mil. Till den långa rundan var det 30 stycken föranmälda men när samtliga efteranmälningar kommit in blev det totalt 109 deltagare. Den korta rundan hade 40 föranmälda av totalt 190 deltagare. – Det är rekord på deltagarsidan, säger Börje, till Skansentrampen brukar det vara mellan 70 och 90 personer och på Öland Tvärs omkring 140. Han tror att de som väntar med att anmäla sig kanske inväntar både vädret och dagsformen innan de bestämmer sig slutgiltigt för om de ska vara med. Öland Tvärs har en lagom längd så att även yngre deltagare kan vara med och många cyklar familjevis. – Det är en hel del 8-12-åringar som är med och cyklar där, konstaterar Börje. Läs hela artikeln i tisdagens Ölandsbladet.CARIN SVENSSON

Redaktion
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer