Åsikter

Framtid Öland ville inte svara på frågor från Thoralf

Åsikter ,
”Tänk så mycket enklare det hade varit om Framtid Öland istället hade svarat på mina tre korta frågor”, skriver Thoralf Alfsson.
Foto:Arkiv
”Tänk så mycket enklare det hade varit om Framtid Öland istället hade svarat på mina tre korta frågor”, skriver Thoralf Alfsson.

Partier Framtid Öland säger att man synar alla frågor konstruktivt, ekonomiskt och långsiktigt. Efter att jag skickat lite statistik som berör kostnader för invandringen i Borgholms kommun och ställt tre frågor angående denna statistik, så vet jag inte hur konstruktiva, ekonomiska och långsiktiga Framtid Öland i verkligheten är.

Företrädarna för partiet valde att inte svara på mina tre frågor utan man skrev istället ett Öppet brev till mig på sin Facebooksida med det traditionella flosklerna om invandringen. Dessutom menade företrädarna att dessa frågor inte hörde hemma i kommunpolitiken och att de därmed inte kunde påverka invandringen och kostnaderna för Borgholms kommun. Ett mycket märkligt ställningstagande av politiker som sitter i majoriteten och därmed också makten i kommunen.

I det öppna brevet så skriver man inget om mina frågor utan Framtid Öland försöker misstänkliggöra statistiken trots att den kommer från svenska myndigheter som SCB, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Migrationsverket. Min första fråga var om de var medvetna om dessa siffror. Uppenbarligen var företrädarna helt omedvetna om siffror eftersom man ifrågasätter källan till statistiken. Bara det faktumet är skrämmande och tyder på att man inte har adekvata kunskaper för att fatta riktiga och förståndiga beslut i kommunpolitiken.

Det mest skrämmande var dock att när jag försökte svara på deras öppna brev på Framtid Ölands Facebooksida så raderades mina kommentarer konsekvent och sedan blockerades jag från att kommentera. När jag skrev om detta på min blogg (thoralf.bloggplatsen.se) började andra läsare av bloggen kommentera på Framtid Ölands Facebooksida. Följden blev att även deras kommentarer raderades och de blockerades från att skriva ytterligare kommentarer. Det beteende från ansvariga kallar jag inte för att vara konstruktiva och långsiktiga. Att vägra ta debatten med väljarna är ett väldigt svaghetstecken och rent ut sagt ett bedrövligt agerande av politiker.

Tänk så mycket enklare det hade varit om Framtid Öland istället hade svarat på mina tre korta frågor.

Borgholms socialdemokratiska kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic, fick också samma statistik över invandringens kostnader men han valde att inte svara överhuvudtaget, inte ett livstecken från Ilko Corkovic. Men det är ett typiskt agerande för socialdemokratiska lokala toppolitiker som inte svarar på kritiska frågor om invandringen och samhällets ofantligt stora kostnader för migration och integration.

På min blogg finns statistiken för Borgholms kommun och de frågor som jag önskade svar på av några politiker.

Thoralf Alfsson (SD)

Kalmar