Åsikter

Det känns som att valrörelsen startat!

Åsikter Artikeln publicerades
Foto:Ölandsbladet

Hösten 2018 går vi till valurnorna igen. När LRF-ordföranden Johan Åhlund då byter position och ger sig in i partipolitiken så känns det faktiskt som om startskottet gått för den öländska valrörelsen.

Det börjar bli dags att positionera sig inför valrörelsen som om ett år kommer att rulla in i högvarv. För att hinna skaffa sig en bra och trovärdig plattform är det nu läge att börja lägga korten på bordet.

Det blev spännande direkt när Johan Åhlund avslöjade att han avsäger sig ordförandeskapet i LRF för att satsa på politiken i stället. Säg så här, jag tror inte att centerpartiet i Mörbylånga kommun tackar nej till en så färgstark profil i partiet.

Och Johan Åhlund går inte in för att spela några andrafioler i partiet, det kan vi nog vara säkra för.

Han har profilerat sig starkt i både jordbruks- och glesbygdsfrågor.

Vilken plats och utrymme Johan Åhlund kan få i Mörbylångacentern under valrörelsen är ju upp till partiet. Efteråt spelar personkryssen roll.

Just centern i Mörbylånga känns kanske mer spännande än på många år. Mörbylånga var ju länge ett mycket starkt centerfäste, men de tunga profilerna tog också stort utrymme. När sedan de försvann så blev det svårare att mobilisera för partiet. Nu börjar det hända saker igen, samtidigt som centern på riksplanet klivit upp ett par snäpp.

Kjell Magnusson veteranen från Gislaved har fått en ordentlig valrörelse att positionera sig på. Johan Sigvardsson har börjat höras i debatten. Och Anna-Kajsa Arnesson har alltid haft ordning på saker och ting, men tycks nu också förstå den lite mer publika marknadsföringen.

Sammanfattningsvis tycks Mörbylånga-centern andas optimism efter några trögare mandatperioder. Det vitaliserar debatten i kommunpolitiken.

Moderaterna mår bra av andra borgerliga partiet spottar upp sig. Det ökar och skärper konkurrensen. Självklart gäller det också oppositionen! På sikt gynnar det hela Mörbylånga kommun.

Mycket intressant också att se om centerns uppryckning på riksplanet kommer att märkas i Borgholms kommun. Kan Daniel Nilsson, med erfarenheter från föreningslivet, hjälpa eller rent av ta över för Stig Bertilsson i Borgholmscentern?

Går ni som jag igång på händelseutvecklingen i den lokala politiken så följer ni med i Ölandsbladets fortsatta bevakning. Det handlar om det samhälle där du bor!