Annons
Innehåll från MMK GROUP

Unik chans att köpa exklusiva persiska mattor till priser som Kalmarborna aldrig sett

Just nu har Kalmarborna en unik möjlighet att köpa ett stycke persisk kulturhistoria. Det är MMK Group som i dagarna slagit upp portarna till en sällsynt utförsäljning i centrala Kalmar, där besökare ges möjligheten att omfamna en värld av exklusiva persiska mattor till förmånliga priser.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Den ädla konsten att skapa autentiska persiska mattor, en konst som ärvts genom generationer i Iran, står inför osäkra tider. Därför pågår just nu utförsäljningen av ett stort grossistlager på Polhemsgatan. Det är MMK Group – Nordens största grossist av persiska mattor – som står bakom.

– De rådande omständigheterna har gjort det svårt för oss att fortsätta vår traditionella verksamhet. Att inte kunna genomföra enkla transaktioner på grund av sanktioner är en stor utmaning, säger en av företrädarna för MMK Group AB.

På Polhemsgatan 20 i Kalmar pågår just nu utförsäljning av exklusiva persiska mattor till vrakpriser.
På Polhemsgatan 20 i Kalmar pågår just nu utförsäljning av exklusiva persiska mattor till vrakpriser.

Denna affärsverksamhet är mycket mer än bara en handel; den är en levande historia och en kärlekshistoria som började i en liten butik i Kuwait för generationer sedan, menar MMK Group.

– Det är ett arv som flyter i våra ådror, och tanken på att inte kunna föra detta vidare till nästa generation väcker en sorg som är svår att beskriva med ord.

Det är inte bara en fråga om tillgänglighet; hela tillverkningsprocessen och kulturen kring dessa mattor är hotad.

— Vi står inför risken att förlora en kulturell skatt. När en sådan rikedom går förlorad, går en unik del av mänsklighetens historia förlorad med den.

MMK Group – Nordens största grossist av persiska mattor – står bakom utförsäljningen i Kalmar.
MMK Group – Nordens största grossist av persiska mattor – står bakom utförsäljningen i Kalmar.

Med denna utförsäljning erbjuds Kalmarborna inte bara erbjuda en produkt, utan även en bit av historien och en del av en rik kulturell väv.

– Dessa mattor berättar historier från förr, om platser och människor vars hantverksskicklighet och passion har överlevt genom årtusenden.

Besökarna uppmanas att ta denna möjlighet att fördjupa sig i denna rika kulturskatt, och genom sitt köp bidra till att bevara en konstform som är i fara att gå förlorad.

– Vi ser fram emot att dela med oss av denna passion och dessa historier med er, säger företrädaren för MMK Group AB.

Här saknas innehåll

Nordens största grossist av persiska mattor

Vad? Unikt tillfälle att ta del av försäljning av persiska mattor till förmånliga priser.

När? 6–14 juli. Måndag till lördag: 10–22, söndag: 12–22.

Var? Polhemsgatan 20, Kalmar.

Denna text är en annons producerad av Gota Media Brand Studio och inte av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se