Annons
Innehåll från VIDA STRÖPRODUKTER

Marina från Kalmar fick spendera en heldag hemma hos eliten – en dröm som blev sann

Hon har upplevt många hästtjejers dröm. Marina Ginman från Kalmar vann en heldag på Grevlundagården, ett av världens främsta tävlingsstall för ridsport, som ägs av elitryttarna Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson.
Den här texten är en annons. Den är inte skriven av tidningens journalister.

Marina Ginman har en lång bakgrund inom ridning och driver en egen ridskola hemma på gården strax utanför Kalmar. För en dag fick hon vara en del av den exklusiva hästvärlden hos Grevlundagården på Österlen i Skåne.

– Jag är otroligt tacksam för möjligheten att få sköta om dessa stora elittopphästar och tar med mig värdefulla lärdomar och erfarenheter hem, säger Marina Ginman, 36 år.

Det var tack vare en tävling i sociala medier som Marina fick en upplevelse att minnas för livet. Hon vann nämligen Vida Ströprodukters tävling tidigare i höstas och en dröm blev sann. Vida är Sveriges ledande producent av stallströ och ströpellets.

– Jag växte upp i Stockholm och var en riktig ridskoletjej som spenderade mycket tid på ridskolan. Där lärde jag mig grunderna inom ridsporten och utvecklade min passion för hästar.

”Vi har medvetet valt att ha små ponnyer för att passa de yngre ryttarna”

Hemma på gården strax utanför Kalmar driver Marina och hennes man en framgångsrik ridskola. Furudals Ponnycenter riktar sig främst till yngre ryttare i åldrarna 5–12 år. På gården har paret för närvarande 17 ponnyer.

– Vi har medvetet valt att ha små ponnyer för att passa de yngre ryttarna och hjälpa dem att lära sig grunderna och få vana vid hästar, säger Marina som även erbjuder sina elever att hyra hästarna till tävlingar.

– Detta ger alla elever möjlighet att få erfarenhet av tävlingsmiljön och känna på hur det är att tävla.

För Marina, som vanligtvis tar hand om sina shetlandsponnyer hemma på gården, var det en helt annan upplevelse att få sköta om de stora elithästarna på Grevlundagården.

Otroligt lärorikt och kul! Så sammanfattar Marina Ginman, till höger, heldagen hos Grevlundagården. Här med stallchefen Jenny Talinsson.
Otroligt lärorikt och kul! Så sammanfattar Marina Ginman, till höger, heldagen hos Grevlundagården. Här med stallchefen Jenny Talinsson.

– Att få möjlighet att lära sig om dessa stora och vältränade hästars specifika behov och rutiner, och att vara en del av deras dagliga skötsel var en fantastisk erfarenhet, säger hon.

Att jobba långsiktigt med kvalitet är A och O på Grevlundagården. På gården utbildas och tävlar hästar på elitnivå och en dag är inte den andra lik – men vissa rutiner måste hållas för hästarnas skull.

Stalltjänsten startar alltid klockan 06.30, då hästarna i omgångar tas ut till hagarna under tiden som boxarna mockas och bäddas med Vidas ströprodukter. Stallströ används framför allt till hästarna som har lätt att lägga på sig i vikt eller som är känsliga för damm.

– Vida Stallströ är det mest dammfria som finns på marknaden och spånet håller en jämn och hög kvalitet. För oss på Grevlundagården är kvalitet alltid viktigt, säger Lisen Bratt Fredricson.

Marina Ginman sköter om en av elithästarna tillsammans med Jenny Talinsson, stallchef på Grevlundagården.
Marina Ginman sköter om en av elithästarna tillsammans med Jenny Talinsson, stallchef på Grevlundagården.

Under sitt besök på Grevlundagården fick Marina en rundtur i stallet, hon fick se deras träningsprogram och fick insikter i deras vård och hälsa. Hon fick även delta på en ridlektion med Lisen som instruktör. Att få vara en del av denna professionella miljö gav henne en ny uppskattning för det arbete och engagemang som krävs för att hålla hästar på den här nivån.

– Det var otroligt inspirerande och jag lämnade gården med ny energi och motivation. Jag ser fram emot att använda de kunskaper jag fått från mitt besök för att fortsätta utveckla min egen ridskola och ge mina elever en ännu bättre upplevelse, säger hon och tipsar andra hästentusiaster om att följa Vida strö på sociala medier. Där finns inspirerande information, spännande tävlingar och exklusiva evenemang.

Denna text är en annons och är inte producerad av redaktionen. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på native@gotamedia.se