Vilse i pannkakan
Hela nationaldagen har jag jobbat som en rö gris med skördefestmagasinet vid datorn. Nationaldagen kan jag sjunga att jag: ”Flammar röööd mot dunkla skyyyyar!”Jag blir helt vilse i pannkakan när jag sitter krökt här. När det sen kommer helgdagar mitt upp i alltihop, så blir man än mer vilse i pannkakan om vilken dag det är. Och då tänkte jag på hur rysligt kvickt det gick att ta bort annandag pingst och införa 6 juni som helgdag. Konstigt. Varför var 6 juni plötsligt så viktigt? Ingen vet ju varifrån vår flagga kommer eller varför den 6 juni är nationaldag. Sverige är ju vilse i pannkakan och har inga traditioner. Vi är sannerligen ett lagomfolk. Annat är det med folket i Norge och Frankrike! Och nu lade jag undan veckans matsedel för Ekbacka kök tills den nya kommer.Här var man verkligen vilse i pannkakan när det klagades på mathållningen till de äldre. Inte fasen består den av saftsoppa!Ett gediget gäng lagar en mat som är 7 resor bättre än det jag hinner äta. Se bara här på matsedeln för Ekbacka denna vecka (lägg därtill övriga måltider!):MÅNDAG: Fläskkorv, potatismos och rotfrukter.TISDAG: Kålpudding med sås, morötter och lingon.ONSDAG: Stekt fisk, rödlökssås (!) och grönsaker.TORSDAG: Sommarsoppa, efterrätt chokladpudding med grädde.FREDAG: Fläskfilé med svampsås och klyftpotatis, grönsaker och blåbärskaka.LÖRDAG: Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor. Fruktsoppa.SÖNDAG: Ugnsbakad lax....med massa tillbehör OCH alltid fina salladstillbehör! Klagar man på en sån meny, då är man vilse i pannkakan!Nu måste jag sluta för annars dreglar jag på tangentbordet av menylistan och nu ska jag packa för morgondagens ”MÖRBYLÅNGADAG” där Mörbylånga blomstrar hela lördagen från kl. 11-17. Där ska jag delta och presentera Föreningen Ölands Järnvägsled. Anne Wilks