Zlatan avskriven igen? "Kommer det inte bli"

Victoriastipendiet Artikeln publicerades
Njä…Zlatan lär inte kliva upp på scenen på Borgholms IP och ta emot Victoriastipendiet i år heller enligt Kay Wiestål. 2 bilder
Foto:Jonas Ekströmer/TT
Njä…Zlatan lär inte kliva upp på scenen på Borgholms IP och ta emot Victoriastipendiet i år heller enligt Kay Wiestål.

En av landets främsta idrottare genom tiderna, men än så länge utan Victoriastipendium.

Men nu är Zlatan knäskadad, Victoria fyller jämnt och artisterna hetare än någonsin.

– Han har fått förfrågan men jag förstår att det är jättesvårt för honom att komma. Det är ingen liten värld han lever i, säger Kay Wiestål.

Tidigare år har nominerade kandidater till Victoriastipendiet presenterats. Så blir det inte den här gången, arrangören Kay Wiestål som även sitter i juryn är förtegen.

– Det är fyra personer vi jobbar med. Men beroende på vissa bitar kan jag inte lämna ut någonting i nuläget, vi kommer avvakta och släppa allting i början på juni.

Det är upplagt för den häftigaste Victoriadagen någonsin. Victoria fyller 40 och ungdomsstjärnorna Marcus och Martinus gjorde att biljetterna sålde slut rekordfort. Dessutom kommer Magnus Uggla, Malena Ernman och Jill Johnson. Snacket går nu att denna uppställning kan förgyllas av ytterligare en världsstjärna.

Kan det bli Zlatans tur att få Victoriastipendiet i år?

– Nä, Zlatan kommer det inte att bli, säger Kay först.

– Den som vinner måste vara på plats, det står i statuterna. Oavsett vem det är som vinner.

Och Zlatan kan inte komma?

– Nä, jag tror inte det. Han har fått förfrågan men jag förstår att det är ett jättesvårt för honom att komma. Det är ingen liten värld han lever i och vi har förståelse för det.

Vi kan avskriva honom alltså?

– Det tror jag, men Zlatan är Zlatan. Vi får se vad han svarar, det är fortfarande en bit kvar innan vi måste ha besked, två veckor, konstaterar Kay.

Han förklarade förra året när Henrik Lundqvist fick stipendiet att Zlatan mycket väl kan få priset efter karriären, när han har bättre möjlighet att vara på plats.

– Han är världskänd, visst. Men har fortfarande inget i stil med olympiskt guld eller vinst i Champions league.