Ytterligare tre spelare från MGoIF till HAIK

Fotboll, div. 5 Artikeln publicerades
Simon Svensson till HAIK – mer känd med innebandyklubban i hand.
Foto:Magnus Anderberg
Simon Svensson till HAIK – mer känd med innebandyklubban i hand.

Vi har en Daniel Ingesson-effekt i Hulterstad. Laget inleder frimånaden med fyra nyförvärv. Nu har laget hämtat in fem lirare från konkurrenten Mörbylånga Goif.

Zaher "Neymar" Alizada och Simon Svensson har fått skralt med förtroende i Mörbys a-lag. De representerade laget varsin match under säsongen. Jonathan Nilsson gjorde några kamper som målvakt, har åkt på en knäskada men är också klar för en övergång till Hulterstad.

– Det blir väl ett jäkla hallå från Mörbylånga, säger Janne Eriksson.

För det är framför allt att vindarna tycks ha vänt och spelare nu lämnar Mörbylånga för Hulterstad som är anmärkningsvärt. För några veckor sedan blev även Vedad Mujkanovic och Halid Hodzic klara för HAIK. Tränare Daniel Ingesson konstaterade då i ÖB–sporten att han inte jagar spelare aktivt från just Mörbylånga.

– Historiskt har det ju varit lite utbyte fram och tillbaka mellan klubbarna men nu är det så klart lite knepigare, känsliga när vi spelar i samma division nästa år, säger Janne.

– Lite märkligt är det med fem spelare hit från Mörbylånga, jag vet inte riktig varför det blivit så här.

Hulterstad räknar även in ett fjärde nyförvärv första dagen av frimånaden. Jacob Högsander från Läckeby Goif som är mittback.

– Bra killar allihop som kommer göra stor nytta i HAIK, konstaterar tränare Daniel Ingesson.