Vill ha ny sporthall inom två år: "Kommunen glömmer bort oss"

Idrott Artikeln publicerades
Bitte: "Det är helt skilda världar här jämfört med Kalmar kommun där de storsatsar på idrotten, äger och sköter planerna. Klart det känns frustrerande."
Foto:Magnus Anderberg
Bitte: "Det är helt skilda världar här jämfört med Kalmar kommun där de storsatsar på idrotten, äger och sköter planerna. Klart det känns frustrerande."

Verkligheten i Glömminge: Blomstrande idrottsliv. Massor av nyinflyttade i området och ökat antal skolelever.

Men en minimal sporthall med usel luft.

– Jag vill bara skrika "Hallå kommunen, vi finns också". Allting kan inte ligga i Färjestaden, säger Bitte Börjesson som lämnat in ett medborgarförslag.

Efterfrågan är stor – det är inte Glömmingehallen.

– Stor nog att spela badminton och kanske volleyboll men inte handboll, innebandy, fotboll och basket, konstaterar Bitte Börjesson, ordförande i Glömminge IF.

– Det är urtrångt när 30 pers samlas för att ha gympa och luften dessutom jättedålig. Som idrottslärare gäller det att tänka utanför boxen för att kunna hitta på något.

Hon har nu skrivit ett medborgarförslag till Mörbylånga kommun där hon tycker att det ska byggas en ny sporthall i Glömminge.

– Helst vill vi ha den imorrn men rimligt känns att den står klar om två år. Längre tid ska proceduren inte behöva ta, konstaterar Bitte.

– Jag förväntar mig inte en ny Färjehall utan vi behöver något i stil med Torslundahallen, med fyra omklädningsrum.

För tillfället planeras för en ny idrottshall i Färjestaden.

– Jag vill bara skrika "Hallå kommunen, vi finns också". De glömmer bort oss. Allting kan inte ligga i Färjestaden. Det finns faktiskt andra som har stora behov.

Och behovet är växande i Glömmingeområdet, med nyinflyttade i Saxnäs, nya tomter nordväst om kyrkan och i Isgärde.

– Efterfrågan på halltider bara ökar. Det är en explosion med folk, skolan växer och vi har fullt av ungdomar i GAIF, säger Bitte.

– Vi har själv byggt och satsat på Glömmingelunden med sjumannaplan och omklädningsrum. Det är helt skilda världar här jämfört med Kalmar kommun där de storsatsar på idrotten, äger och sköter planerna. Klart det känns frustrerande.