Veckans ÖB-Sexa #10

INNEBANDY Artikeln publicerades
Marcus Andersson får sin första uttagning efter två mål i derbyt mot Slätafly.
Foto:Mikael Almasi
Marcus Andersson får sin första uttagning efter två mål i derbyt mot Slätafly.

I ÖB-Sexan tror vi på bredden. Därför får hela sex säsongsdebutanter plats i veckans lag.

Victor Johansson, FBC Kalmarsund Ungdom (3)

FBC bjöd på målshow när man körde över Slätafly med hela 9–4. Men störst publikjubel blev det ändå när ”Ville”bjöd på en rad räddningar som hade gjort både Anders Bemervik och Anders Larsson nöjda. Målvakten har inlett strålande och lyfts nu upp i allsvenska laget. Det gillar vi.

Jacob Lingmerth, FBC Kalmarsund Ungdom (1)

”Årets försvarsmässigt bästa insats!”, utbrast Victor Johansson efter 9–4-segern mot Slätafly. Det försvaret var under ledning av den rutinerade kaptenen Lingmerth. Nu tar även han återigen steget till allsvenska FBC – där han hör hemma.

Malou Hallström, SSG IF (1)

Hade en skadad fot med en rejäl svullnad och fick inleda på bänken. Men vid 0–2-underläge kom hon in i den andra perioden – och satte två mål när SSG vände till hela 6–2. Backen är därmed uppe i sju mål på fem matcher. Fina siffror.

Oskar Andersson, FBC Kalmarsund Ungdom (1)

Började försiktigt i säsongens division 2-debut. Men efter en period släppte han upp bromsen, drog in ett hattrick och assisterade snyggt Alex Vult von Steijern till ett mål. Söker poängform och självförtroende i division 2 – han ser redan ut att ha byggt på en del av de varorna.

Marcus Karlsson, Borgholms IBK (1)

Hade sina glansdagar för fem år sedan, när BIBK startade om i fyran och coach Magnus ”Svirre” Svensson lämnade klubben i vredesmod. Nu är han tillbaka, 28 år och till synes hetare än någonsin. Följde upp en assist i debuten förra veckan med 3+1 i 8–7-segern mot Gantesbo. Karlsson verkar ta sikte på Årets ÖB-liraretiteln.

Marcus Andersson, FBC Kalmarsund Ungdom (1)

Det är en fröjd och se hur passionerat han spelar. Funderar aldrig en extra gång om en löpning är värd mödan, vrålar på sig själv när han är missnöjd och kliver in i hårda sarghörnsdueller bara för att han ser ut att njuta av det. Det blev två mål mot Slätafly av underskattade ”Smeck”, poängbäst i laget.

Veckans Coach: Johannes Henricsson, SSG IF (1)

7–6 mot Westervik är kanske inget som kvalificerar en för Mästarnas Mästare. Men det faktum att det var fjärde raka segern gör att unge herr Henricsson gjort sig förtjänt av den här titeln. Sex omgångar in leder hans SSG serien och han är fortfarande obesegrad som härförare av östra sidans innebandystolthet.