Tronskiftet

FOTBOLL, DIV 6 Artikeln publicerades
Felix Jotarv satte IFK i förarsätet genom att göra både 1–0 och 2–0 i första halvleken. 3 bilder
Foto:Mikael Almasi
Felix Jotarv satte IFK i förarsätet genom att göra både 1–0 och 2–0 i första halvleken.

De har inlett säsongen ett par nummer större. Nu vann de dessutom derbyt.

IFK Borgholm är storebror till Persnäs AIF igen.

– Det betyder ju... allt! Nu är det som det ska vara, säger matchvinnaren Felix Jotarv efter 2–1-segern.

Persnäs AIF–IFK Borgholm

Målen: 0–1 Felix Jotarv, 0–2 Felix Jotarv, 1–2 Alexander Jonsson.

År 2013 vann Persnäs båda mötena med IFK Borgholm stort. PAIF vann sexan medan IFK kom på sjätte plats, Persnäs växte då om och blev storebror lagen emellan. Det har man varit sedan dess. Tills nu – på onsdagskvällen tog IFK tillbaka tronen med en 2–1-seger.

– Gött som fan! Det blev lite panikartat mot slutet, men det kändes hela tiden som att vi skulle vinna, säger Felix Jotarv.

Persnäs hade den första riktigt farliga chansen i matchen – IFK hade de flesta. Felix Jotarv stötte in ett inlägg till 1–0 och rann sen igenom och satte 2–0. IFK:s halvtidsledning var fullt rättvis. Men PAIF fick mer att säga till om i andra.

– Vi kunde ha gjort ännu fler mål i första. Sen blev det som det ofta blir när man har ett stort övertag: man slappnar av. I andra halvleken var det mycket långbollar upp och ner, mycket stångande i luften. Det gynnar ju inte oss och vi tappade mer. Persnäs lyckades avbryta vårt spel.

Med tio minuter kvar reducerade kaptenen Alexander Jonsson. PAIF tryckte fram för en kvittering – men den kom inte.

– Vi stod och glodde och vi fjuttade i stället för att bara smälla bort bollen. Kalle (Karlsson) räddade oss med ett par bra räddningar.

Matchen har snackats upp mycket. Var den speciell att spela?

– Det är alltid speciellt för IFK att möta Persnäs. Om det var mycket nerver? När man väl är på plan kanske det smyger in lite, men så ska det ju vara. Det spelar ingen roll om det är division 1 eller division 6 när det är Ölandsderby.

Nu är ni storebror igen. Vad betyder det?

– Det betyder ju... allt! Nu är vi på rätt sida igen, nu är det som det ska vara.

Segern var IFK:s fjärde raka och med full pott – tolv poäng – leder man serien. PAIF är nio poäng bakom, med en match mer spelad.