Tre nya i Färjestaden

FOTBOLL, DIV 1 DAM Artikeln publicerades
Ofelia Medhammar byter Kalmar Södra mot Färjestadens Goif.
Foto:Magnus Anderberg
Ofelia Medhammar byter Kalmar Södra mot Färjestadens Goif.

Färjestadens Goif förstärker med två målfarliga division 2-spelare: Ofelia Medhammar från Kalmar Södra och Hilda Nilsson från Lindsdal.

Dessutom har tidigare IFK Kalmar-kaptenen Lisa Malmström skrivit futsalkontrakt med FGoIF – och Alexandra Johansson flyttar tillbaka från Göteborg.

Ofelia Medhammar har länge varit en framträdande spelare i de lägre divisionerna. Hon gjorde 18 mål för Kalmar Södra i år. Den kvicka 25-åringen slutade med det femma i skytteligan. Nu bär det av till Färjestaden och division 1.

– Hon är absolut redo. Det ska bli riktigt intressant, en offensiv spelare som också har väldigt stor arbetskapacitet. Vi kan använda henne både på en kant eller i mitten, säger FGoIF-tränaren Johan Hellsten.

Värvning nummer två hämtas också från division 2 sydöstra: 17-åriga Hilda Nilsson gjorde fina åtta mål för Linsdal den gångna säsongen.

– Hon har en jättepotential och har tränat även med IFK Kalmar. Hon hänger med bra på våra träningar, gör det enkelt för sig och har en bra vänsterfot. Hon har satt ett par riktiga pärlor på träning.

IFK Kalmars innermittfältare Lisa Malmström stod vid sidan under årets säsong på grund av skada. Efter säsongen fick 27-åringen beskedet att hon inte ingick i planerna för allsvenskan nästa säsong. Nu kommer även hon spela för Färjestaden – i alla fall inomhus.

– Hon vill känna på det, känna på gruppen och framför allt kroppen. Inomhus är inte optimalt med tanke på skadorna och det är hon medveten om själv. Men två veckor innan IFK slutade säsongen var hon i full träning, hon är återställd. men hon kör fortfarande rehab och bygger styrka, säger "Hesse".

– Vi hoppas hon ska få en nytändning när hon ser vilken rolig och bra grupp vi har.

Vimmerby tog steget från nordöstra tvåan upp till ettan i år, mycket tack vare Nathalie Johanssons 31 mål. En spelare som även hon är aktuell för FGoIF.

– Hon har själv visat intresse och tränar med oss. En duktig tjej, hon är välkommen till oss. Bollen ligger hos henne.

Ännu en spelare får ses som ett nyförvärv: Alexandra Johansson har förvisso tillhört FGoIF men bott i Göteborg och gjorde bara ett framträdande för öländskorna i årets serie. Nu flyttar hon tillbaka hem.

– Det är lite oklart så här års, men jag tror vi kan räkna med att vi ligger runt 18–20 spelare just nu. Men jag vill gärna över 20 så vi kan ha ett B-lag också, säger Hellsten.