Tillbaka i Färjestaden

FOTBOLL, DIV 1 DAM Artikeln publicerades
Camilla Näslund är tillbaka i FGoIF.
Foto:Mikael Almasi
Camilla Näslund är tillbaka i FGoIF.

Camilla Näslund har spelat med Färjestaden under inomhussäsongen. Nu är hon även klar även för utomhussäsongen.

– Det känns bra. Nu ser det ut att finnas folk också.

Färjestadens Goif har klart med sjätte nyförvärvet inför 2018. Tidigare kaptenen Camilla Näslund är tillbaka efter ett halvår i IFK Kalmar, som hon hjälpte upp i Allsvenskan.

– Det var väl inte så oväntat att det blev Färjestaden. Jag vill spela på en hyfsad nivå och nästa steg efter IFK är ju Färjestaden. Man vet vad man får där. Nu ser det ut att finnas folk för att fullfölja en hel säsong också, det är mest där jag varit tveksam och avvaktat.

Är det därför påskriften dröjt?

– Ja, lite så. Men nu börjar det bli ordning.

27-åringen blev matchvinnare i sin första match för IFK i augusti. Hon byttes in i slutminuterna och satte avgörande 2–1 mot Kungsbacka.

– Det var ju roligt. Men sen var det upp och ner, det blev inte jättemycket spel. Man vill ju alltid spela men det var ändå kul att vara tillbaka och se hur det var under Jonas (coach Walfridsson) och det var häftigt att vara med på resan upp i Allsvenskan.

Blev du överraskad när du inte fick nytt kontrakt?

– Nej, absolut inte. Det var jag inställd på. Jag hade blivit mer överraskad om jag fått förlängt.

Är du en bättre spelare efter det här?

– Vet inte. Kanske att man mognat lite och inte stressar upp sig i situationer.

Som ÖB-Sporten tidigare berättat har FGoIF gjort klart med Lisa Malmström (IFK Kalmar), Ofelia Medhammar och Lina Agebjörn (Kalmar Södra), Ebba Petersén (Team Södermöre) och Hilda Nilsson (Lindsdals IF). Dessutom gör Alexandra Johansson och Emma Sjöberg comeback.