Stort steg mot nytt kontrakt

Innebandy Artikeln publicerades
Daniel Nilsson blev matchhjälte när han satte 7–6 i utsatt läge på slutet mot Hovmantorp.
Foto:Magnus Anderberg
Daniel Nilsson blev matchhjälte när han satte 7–6 i utsatt läge på slutet mot Hovmantorp.

Färjestadens IBK vann tredje matchen i kvalet mot division 2. Efter en rafflande batalj fixade laget 8–6 till slut mot Hovmantorp. Laget har därmed sju pinnar på tre matcher.

Färjestadens IBK – Hovmantorps Goif 8–6(1–1, 3–1, 4–4)

Målen: 1-0 Adam Nilsson, 2-2 Adam Nilsson, 3-2 Albin Jakobsson, 4-2 Daniel Nilsson, 5-2 Daniel Nilsson, 6-4 Adam Nilsson, 7-6 Daniel Nilsson, 8-6 Oskar Andersson.

– Skönt, det här ska vi inte tappa. Nu kan vi nästan skriva in oss som division 2–lag till nästa säsong, säger Tobias Bengtsson, tränare Färjestadens IBK.

På måndagskvällen fixade hans mannar en riktig krigarseger mot Hovmantorp. Det började målsnålt men urartade till ett målkalas i sista – med FIBK som en lite väl generös värd i Färjehallen.

– Det är precis som i förra matchen, vi leder stabilt men vissa skiter ner sig fullständigt när de reducerar, säger Tobias Bengtsson.

1–1 efter första blev till 4–2 i andra sedan bland annat Adam Nilsson lurat Hovmantorps målvakt fullständigt på straff.

– Han var där ute i kiosken nånstans och köpte korv va? Den satt riktigt skönt, säger Adam med ett stort leende.

FIBK överlevde sedan ett tre mot fem–spel och det kändes klart när även 5–2 satt i nät i början på tredje. Men då kom nerverna, i kombination med slarv och hyperventilerande Hovmantorp-lirare som fått vittring. Reducering till 4–5. Nytt Adam Nilsson–mål. Reducering till 5–6. Nytt slarv, 6–6.

Plötsligt såg den givna segern ut som långt borta genom en tjock dimma på Ölandsbron en svart natt. Men Skyttekung Daniel hittade igenom den, prickade in förlösande 7–6.

– Den satt riktigt skönt. Det blev ju nervöst flera gånger om. Vi var starkare laget men höll på att tappa det ändå, konstaterar Daniel.

Som skulle få titulera sig matchvinnare, efter ett säckförsvar sista tre satt 8–6 i tom kasse.

– Vi har ett par spelare som kliver fram, Adam och Daniel Nilsson idag. Därför vinner vi till slut. Och det var vi ju värda totalt sett, säger Tobias Bengtsson.

Med sju pinnar på tre matcher ser det riktigt bra ut för Färjestaden i kvalet. Fem av sex lag får lira division 2 nästa säsong. Westervik ligger sist på noll pinnar, torskar de på tisdagskvällen är det definitivt klart – trots att två matcher återstår.

– Det här var den matchen vi skulle vinna, den vi behövde. riktigt skönt att vi klara de det till slut, säger Adam Nilsson.