SSG värvar två målkungar: "Årets värvning?"

Innebandy, div. 3 Artikeln publicerades
Albin Johansson gör som David Eriksson – lämnar Borgholms IBK för SSG. 3 bilder
Foto:Magnus Anderberg
Albin Johansson gör som David Eriksson – lämnar Borgholms IBK för SSG.

Patrik Idensjö har öst in mål år efter år i Cl98. Albin Johansson har varit lysande i målet för Borgholms IBK senaste säsongerna.

Nu är båda klara för SSG.

– Jag trodde inte ens Albin skulle kunna tänka sig att spela här faktiskt, säger Jimmie Nilsson.

Färjestadens IBK som moderklubb – men sedan 2009 exil–ölänning i Cl98 och Kalmar IBK. Så länge att innebandyentusiasterna säkert gett upp hoppet om att få kika in Patrik Idensjö i hallarna här till daglig basis. Det hade nästan Jimmie Nilsson också.

– Han har tränat med FBC ungdom också och är i bättre form än nånsin. Så jag trodde inte han skulle komma hit utan göra en satsning uppåt, men det är bara att tacka och ta emot, konstaterar SSG–tränaren.

– Det måste vara årets värvning? Han låg bakom 90 procent av CL:s offensiv ifjol och SSG har velat få hit honom länge.

Att Idensjö väljer att flytta på sig lär till viss del bero på att Cl98 valt att peta ett helt gäng av sina äldre spelare till nästa säsong.

– Det är säkert en stor anledning till att han väljer oss. Vi gynnas av deras beslut, han får ju inte vara kvar där. Sedan är vi barndomsvänner också, så jag har legat på en hel del för att lösa det här…

Trots att SSG var 13 pinnar före Cl förra säsongen i trean så var faktiskt Idensjö vassare än alla SSG:are i poängligan med 24 mål och 34 poäng på 15 matcher. Han borgar för att det ska bli extra målglatt i Torslundahallen – och Albin Johansson för att SSG ska bli extra målsnålt. Han var en av BIBK:s bästa spelare förra säsongen i division 2.

– Det är skitkul. Jag trodde inte ens Albin skulle kunna tänka sig att spela här faktiskt, säger Jimmie.

– Inte så mycket för att han alltid varit i Borgholm och morsan (Anette Wickholm) är ordförande utan för att han inte varit den mest träningsvillige.

Blir till att få fart på honom nu då?

– Haha, ja, det har jag redan präntat in i honom. Det är träning som gäller för att spela och han har bra konkurrens av Mathias Elmqvist som är väldigt lojal.

Med de här värvningarna får vi nästan skriva upp er som seriefavoriter redan?

– Du får skriva vad du vill, haha. Vi har värvat spets som gör att vi kan ta klivet uppåt men det är ingen målsättning vi pratat om än.

Som det ser ut nu är det defensiven som behöver förstärkas ytterligare. Björn Nilsson opererade båtbenet häromdagen och lär bli borta omkring ett halvår och Viktor Nilsson Byman har åkt på en knäskada igen.