SSG–profilen till Norge: "Träffades på jaktsida på nätet"

Innebandy Artikeln publicerades
Från hetluften till kalluften? Fotbolls– och innebandyliraren Andreas Klinth flyttar till flickvännen Åse Sundal norska Bergen innan ett i ett eventuellt kval i mitten på mars.
Från hetluften till kalluften? Fotbolls– och innebandyliraren Andreas Klinth flyttar till flickvännen Åse Sundal norska Bergen innan ett i ett eventuellt kval i mitten på mars.

SSG får klara sig utan målmaskinen Andreas Klinth vid ett eventuellt kval mot division 2. Nu packar han i stället väskan för flytt till sin flickvän i norska Bergen.

– Det är spännande, jag ska försöka hitta en norsk innebandyklubb.

Det är ingen Askungesaga utan en kärlekshistoria av lite modernare snitt.

– Jag vete fan om jag vill att det ska stå i Bladet hur det gick till…du kan skriva att vi träffades via nätet.

Facebook, Tinder eller nått sånt?

– Nä, det var en jaktsida på Internet. Vi har ett gemensamt intresse i natur, jakt och fiske, och har sysslat med det en hel del när vi setts. Det är mycket bra förutsättningar för fiske i trakterna där Åse (Sundal) bor, berättar Andreas Klinth.

– Vi är båda idrottsintresserade också, hon har spelat handboll innan och är duktig på pistolskytte.

Klinth är en profil med sin stil och snack på och utanför innebandy– och fotbollsplanerna för SSG – men har även levererat på planen senaste åren. 82 mål och 115 poäng över tre säsonger. I år har det gått lite tyngre, åtta mål än så länge.

– För mig har det varit en dålig säsong men för laget bra. Det är det viktigaste, vi har ju spetsat till truppen med spelare som gör målen i stället. En kvalplats ska vi klara.

SSG har just nu sex pinnar ner. Men i ett eventuellt kval i mitten på mars blir det utan Klinth.

– Jag har väntat ut den här flytten till innebandysäsongen är slut. Men kvalet får dem fixa utan mig, det är ett bra läge att sticka nu för att fixa jobb därborta och det här känns lite som sista chansen att sticka iväg och göra något annat.

Fortsätter du lira därborta då?

– Någon lagidrott blir det garanterat. Fotboll är nu nog lättast men det finns rätt mycket innebandyklubbar med, jag måste bara kolla upp vilken division som kan passa.

Vi ser fram emot att köra rubriken "Andreas Klinth utlandsproffs".

– Haha, eller hur, det hade varit något. Då får jag skärpa till spelet ordentligt från den här säsongen.

Bergen ligger längs norska kusten med drygt 250 000 invånare.

– Vi flyttar ihop i ett gemensamt ställe en halvtimme utanför. Det är lite på vischan, som att bo på östra sidan Öland ungefär. Jag trivs väldigt bra där, språket är lätt och folket i Norge är ju jäkligt glada hela tiden, haha.

Blir det någon comeback till Sverige och SSG framöver då?

– Det får vi se, det får framtiden utvisa.