SM–silver efter Smålandsrekord: ”Fick inte ut all min kapacitet”

Friidrott, mångkamps–SM Artikeln publicerades
Lovisa Karlsson tog silver i F19–klassen, Marcus Nilsson för seniorer.
Lovisa Karlsson tog silver i F19–klassen, Marcus Nilsson för seniorer.

Marcus Nilsson gick en stenhård fight om SM–guldet i mångkamp in på mållinjen mot Fredrik Samuelsson. Fick ge sig med endast 42 poäng men tog silvret och nytt smålandsrekord med 5 866 poäng.

– Jag fick inte ut det jag hoppades på men det var ett bra kvitto på att formen är bra, säger han.

"Den kanske bästa SM-sjukampen genom tiderna.", sumerar friidrott.se. Det blev nytt SM-rekord för inomhusspecialisten Fredrik Samuelsson på 5908 poäng. Marcus hade ändå chansen inför sista grenen. Ett rafflande 1 000–meterslopp där Marcus behövde ta in tio sekunder slutade med sju sekunders marginal och 42 poäng från guldet.

– Jag var väldigt osäker på formen på den distansen och kände väl att jag inte riktigt hade häng på guldet. Jag hade behövt klara 5,15 i stavhoppet.

5 866 är nytt smålandsrekord. 106 pinnar över Marcus personbästa sedan innan. Det var ett imponerande resultat – framför allt sett till att Marcus hade stolpe ut flera gånger. Men själv var han inte överdrivet excalterad.

– Det blev en kul tävling med spänningen men jag fick inte ut det jag hoppades på. När formen kändes så här bra ville jag få ut ännu mer, all min kapacitet, berättar Högby–atleten.

– Jag slarvade bort några grenar, längd och höjd. Sedan sprang jag in i en häck och rev lite retfullt i stavhoppet.

Trots det tangerade han sitt personbästa i häckloppet och fixade 5,05 i stav.

– Silvret är jag väl nöjd med ändå, jag räknade med att Fredrik skulle vara före. Min besvikelse beror väl mest på att jag velat ha någon gren där det lossnade ordentligt men det var ett bra kvitto på att formen är bra. Jag har kört på riktigt bra i höst och vinter. Nu ser jag fram emot att komma i gång utomhus.

Även Högbys Lovisa Karlsson grejade silvret i SM efter ett par årsbästan. Hon var 500 poäng bakom Erika Wärff i F19–klassen.

– Hon är på väg tillbaka i bra form, säger Arne Svensson.

FIK Färjestadens Anton Olsson radade upp personbästan och starka resultat i P17–klassen och kom sexa. bland annat löste han 6,22 i längd.

– Han höll ihop tävlingen bra men är för dålig på snabbheten och på 1 000 meter för att kunna slåss däruppe.