Överkörda på bortaplan – "Nu måste vi våga"

INNEBANDY, KVAL TILL SSL Artikeln publicerades
Kalmarsund hade anledning att hänga läpp många gånger i tredje perioden.
Foto:Mikael Almasi
Kalmarsund hade anledning att hänga läpp många gånger i tredje perioden.

FBC Kalmarsund sprang fast i Salemväggen – och åkte på hela 1–8 i baken. Nu är det vinna eller försvinna som gäller.

– Siffrorna är skit samma. Men vi måste dra lärdomen att våga mer på onsdag, säger kapten Johan Wittberg.

Salems IF–FBC Kalmarsund 8–1 (3–1, 1–0, 4–0)

Målen: 0–1 Johan Wittberg.

Efter fyra minuter tog Johan Wittberg saken i egna händer. Fintade bort två försvarare och satte kliniskt ledningsmålet för Kalmarsund. En drömstart – men också det enda positiva i matchen. Salem vände till 3–1. Därefter visade hemmalaget varför man varit allsvenskans tätaste lag i år. FBC sprang in i väggen gång på gång och Salem satte sig i en guldsits när man satte 4–1 i slutet av mittenakten.

– Det var svårt, de försvarade sig bra. Sen har de maxutdelning också. Matchen vände när de fick målet i andra perioden, säger Wittberg.

– Vi brukar vara starka och kunna växla upp när vi tappar in ett mål, men vi hade inget svar. Förvånansvärt, det var länge sedan det var så.

FBC gick på offensiven – och blottade sig bakåt. Salem rann ifrån till 8–1 under matchens sista tio minuter.

– 3–1 eller 8–1 är skit samma. Vi var tvungna att chansa på slutet och satsade allt på ett kort. Ibland funkar det, ibland inte, säger Wittberg.

Vilka lärdomar drar ni av det här då?

– Vi måste våga för att vinna, det måste vi verkligen dra lärdom av. Vi är duktiga på att spela man-man också. Men ingen vågade bryta mönster: testa ta sig igenom eller skjuta. Alla sprang bara runt och passade. Det var ängsligt. Och det var slätstruket. Vi skapade inte mycket, vi sköt inte mycket.

Det är inga siffror som knäcker er?

– Nej för fan, som jag sa: vi chansade och det funkade inte den här gången. Vi måste ha fler som vågar vinna. Även om det är nervöst, man blir tagen av stundens allvar eller deras spel – det går inte att försvinna. Det är mycket individuella prestationer som behövs mot ett så här bra man/man-försvar, säger Wittberg som visade inställning hela matchen och välförtjänt fick priset som bäste FBC-spelare.

– Nu är det ny fajt på onsdag, det är bara att ta nya tag. De har väl bara ett spel. Vi får kanske se lite video innan matchen på onsdag så vi inte går i samma fälla.