Glömminge värvar från IFK Borgholm

FOTBOLL, DIV 6 Artikeln publicerades
Nichlas Borg Dahlman byter IFK Borgholm mot Glömminge IF.
Foto:Mikael Almasi
Nichlas Borg Dahlman byter IFK Borgholm mot Glömminge IF.

Han har bara spelat sporadiskt med IFK Borgholm – men har en fin meritlista.

Nu byter Nichlas Borg Dahlman IFK Borgholm mot Glömminge.

– Om han tränar ordentligt är han jävligt bra, säger IFK Borgholms Magnus Petersson.

Nichlas Borg Dahlman har gjort ett par säsonger med IFK Borgholm i division 6. Men med högst sporadiskt spelande – på de två senaste säsongerna har det blivit sju matcher. Avtrycket på fotbollsöland må inte vara särskilt stort, men 27-åringen från Skåne har ett förflutet med spel betydligt högre upp – i division 2 med VMA IK.

– Om han tränar så är han jävligt bra. Det finns en anledning till att han spelat i division 2. han är ju bara 26-27 år också, säger Magnus Petersson.

I IFK Borgholm har han främst spelat som anfallare men var huvudsakligen back under VMA-tiden. Borg Dahlman var även och tränade med IFK Berga tidigare i år.

– Han kom och tränade med oss och ville skriva på, det var inte mycket att fundera på, säger Glömmingetränaren Tobias Bengtsson.

– Jag har inte jättebra koll på honom, men han var mest vänsterback i VMA. Han har bra bolltouch och man ser att det finns mycket i honom. Sen är han inte i matchform just nu, vilket han sa själv. Vi vet att han jobbar mycket och det krävs att man tränar för att konkurrera om platserna.