Mörby–"kupp" bakom efterlängtad seger

Innebandy, ÖM Artikeln publicerades
"Malin Lorentzon var matchens gigant, gjorde vad hon ville på plan", konstaterar Viktor Sheffield.
Foto:Magnus Anderberg
"Malin Lorentzon var matchens gigant, gjorde vad hon ville på plan", konstaterar Viktor Sheffield.

Ölandsmästerskap och match mot SSG – då blev Mörbylånga Goif en vinnare igen.

– Trots att vi är ett bottenlag vågar vi fortfarande vara offensiva, hoppas vi tar med oss den här farten till serien, säger Viktor Sheffield.

Mörbylånga Goif – SSG IF 5–3 (2–2, 3–1)

Målen Mörbylånga: 2–1 Elina Nilsson, 2–2 Malin Skoglund, 3–2 Jennifer Nilsson, 4–3 Sofia Nyblom, 5–3 Jennifer Nilsson.

Mörby har haft svårt framför allt i andraperioderna. Nu lyckades Viktor Sheffield bryta den negativa trenden med något av en kupp.

– Jag kom överens med Johannes (Henriksson, tränare SSG) om att inte byta sida. Vi slapp spela på det håller som gått så dåligt för oss och någon mental effekt fick det nog.

ÖM–matcherna avgörs som bekant bara över två perioder. SSG hade en gratisstraff på grund av sin lägre serietillhörighet, missade den men gjorde ändå matchens två första mål.

– SSG gör det bra, det märks att de är ett topplag i tvåan. Men efter målen flyttar vi upp försvaret, sätter högre press och de blir lite darriga i sina uppspel.

Mörbylånga kvitterade innan paus och i andra gasade laget ifrån till 5–3.

– Vi får spela mycket mer anfallsspel än vi är vana vid. Trots att vi är ett bottenlag vågar vi fortfarande vara offensiva, hoppas vi tar med oss den här farten till serien, konstaterar Viktor.

– Skönt vinna ett derby och det var väldigt viktigt att få vinna en match, även om det blir tight med matchande nu så kom ÖM lägligt i efterhand.

ÖM på damsidan avgörs i gruppspel. FBC ungdom vann mot Mörbylånga med 4–1 och nu återstår SSG–FBC ungdom. Därmed inte helt klart vad finalparet blir.

– Klart vi är sugna på ÖM–final. Det är inte omöjligt att SSG rår på FBC ungdom och då blir det ju en målskillnadsaffär.