MGoIF satsar på tränarlöfte

FOTBOLL, DIV 6 Artikeln publicerades
Emil Halldin har även jobbat inom Kalmar FF:s ungdomsverksamhet.
Foto:privat
Emil Halldin har även jobbat inom Kalmar FF:s ungdomsverksamhet.

Mörbylånga Goif har klart med Anders Nords efterträdare. Emil Halldin – en ung, välutbildad tränare som tar sig an sitt första senioruppdrag.

– Det är nog hårda krav. Men Mörbylånga är ett lag som ska ligga högre upp, säger 30-åringen.

Bara dagar efter säsongens slut och coach Anders Nords avgång presenterar MGoIF ersättaren: Emil Halldin. Han är ursprungligen från Stockholm men bor i Kalmar sedan ett par år. Trots sin ringa ålder har han varit ungdomstränare i 14 år. Halldin kommer närmast från två år med Färjestadens Goif:s P16-lag. Nye Mörbylångacoachen har en rejäl samling utbildningar bakom sig, från såväl Sverige som utomlands.

– Jag har varit ungdomsledare för flera åldrar upp till U19. Jag ville börja där och vänta tills jag var redo för seniorfotboll, det är ett stort steg. Men i vintras/våras kände jag att det var dags.

Utifrån hur flitigt du utbildat dig antar jag att du vill göra yrkeskarriär som tränare?

– Ja, det vill jag. Jag älskar fotboll och är väldigt passionerad. Jag tror Mörbylånga kan vara en bra start och språngbräda. Jag är tacksam för att de satsar på mig, det är modigt.

Hur skulle du beskriva grundpelarna i din fotbollsfilosofi?

– Jag tror mycket på att anpassa sig efter miljön. Jag gillar ett snabbt omställningsspel. Jag vill spela efter backen, men där handlar det också om att anpassa sig efter miljön. Och så vill jag ha ett välorganiserat, aggressivt försvar.

Hur väl känner du till spelarmaterialet?

– Jag såg sista matchen och har fått lite info av styrelsen. En viktig del i att det här kändes så intressant är att det finns bra ungdomsverksamhet, det är jätteviktigt för framtiden.

I Mörbylånga ses nog allt annat än en omedelbar retur upp till femman som ett misslyckande. Det är hårda bud?

– Det är det nog, men jag tycker om det. Det är en förening som ska ligga högre och en passionerad fotbollsort, det passar mig perfekt.