"Måste vara överlägsna i Allsvenskan för att klara SSL"

Innebandy Artikeln publicerades
Höllvikens fixstjärna Johannes Wilhelmsson trivs i Färjehallen: " Det är en kul hall att spela i, som en gryta med mycket folk. Mycket roligare än Göteborg förra veckan."
Foto:Mikael Almasi
Höllvikens fixstjärna Johannes Wilhelmsson trivs i Färjehallen: " Det är en kul hall att spela i, som en gryta med mycket folk. Mycket roligare än Göteborg förra veckan."

Höllviken gjorde det som är FBC Kalmarsunds mål – spelade sig upp i Svenska superligan 2014. Men det blev bara en säsong.

– Det är lättare att gå upp än att stanna kvar i SSL. Det är större skillnad än folk tror, framför allt är topplagen mycket bättre, säger Johannes Wilhelmsson som leder poängligan i Allsvenskan. Idag, lördag, gästar serieledaren Färjehallen.

Med två segrar bakom sig kliver FBC Kalmarsund in i Färjehallen mot Höllviken. Men trots den fina formen och hemmaplanen där de är urstarka så slår de ur underläge.

– Det är första gången vi är favoriter mot Kalmarsund, vi har mött dem många gånger och det brukar vara tighta, målsnåla matcher, säger Johannes Wilhelmsson som kommer från en oväntad poängförlust mot jumbon Göteborg förra helgen.

– Det var lite underskattning, vi gjorde en dålig match och avgjorde inte förrän i sudden. Förhoppningsvis får Kalmarsund käka upp den revanschkänslan, haha.

Han gjorde något av en succésäsong ifjol, kom på sextonde plats i poängligan sin första säsong i Svenska superligan. Men Höllviken som spelat sig upp genom att ta den sista kvalplatsen klarade inte av att hålla sig kvar.

– Det krävs nästan att man är överlägsna i Allsvenskan för att man sedan ska klara SSL, om man inte gör stora förändringar. Annars går det som för oss.

Efter en seg start hugger FBC på den där kvalplatsen uppåt – med hopp om att kunna ta sig upp i SSL, som varit målet klubbens långsiktiga mål sedan sammanslagningen. Höllvikens senaste år vittnar dock om hur svår omställningen är.

– Det är lättare att gå upp än att stanna kvar i SSL. Det är större skillnad än folk tror, framför allt är topplagen mycket bättre. Jag har klivit upp från många serier men omställningen från Allsvenskan till SSL var den absolut största.

Han har varit i Färjehallen och spelat två gånger tidigare.

– Det är en kul hall att spela i, som en gryta med mycket folk. Mycket roligare än Göteborg förra veckan.

Du leder poängligan, men ligger två mål efter FBC–stjärnan Johan Wittberg i skytteligan. Tänker du göra något åt det i helgen?

– Haha, ja verkligen, jag får passa på att ta in de målen på lördag.

Inför matchen: Serieledaren och poängligaledaren intar Färjehallen

Fakta/

Poängligans toppskikt gör upp i Färjehallen

1. Johannes Wilhelmsson Höllvikens IBF 9 12 14 26

2. Pontus Karlson Höllvikens IBF 9 22 3 25

3. Daniel Persson Höllvikens IBF 9 6 19 25

4. Johan Wittberg FBC Kalmarsund 8 14 8 22

Visa mer...