"Lika oväntat som salt i choklad för tio år sedan"

Innebandy, div. 4 Artikeln publicerades

Borgholm var i brygga när de åkte på 5–7 med fem minuter kvar mot Gantesbo. Fyra minuter senare hade vänt och vann med 8–7.

– En riktig succé–time out. Man vill inte åka ut i Emmabodaskogarna utan att få poäng med sig, säger tränare Robin Andersson.

Gantesbo IBK - Borgholms IBK 7-8 (2-3, 2-1, 3-4)

Målen: 0-1 Johan Cedergren, 0-2 Marcus Karlsson, 2-3 Patric Addén, 4-4 Tobias Johansson, 6-5 Marcus Karlsson, 7-6 Marcus Karlsson, 7-7 Patric Addén, 8–7 Tobias Johansson

Gantesbo har i flera år varit ett hyggligt division 3–gäng och var favorit på hemmaplan.

– Att vi skulle åka ut här och vinna var lika oväntat som salt i choklad för tio år sedan, skrattar Robin.

Det var Borgholm som hade ledningen efter första men i sista klev Gantesbo ifrån med två mål.

– Vi kändes inte riktigt på hugget. men sedan tar vi Anette (Wickholm) och Albin (Johansson) på bänken en riktig succé–time out.

Med tre mål på två minuter vände Borgholm och vann. Avgörande målet gjorde rutinerade Tobias Johansson.

– Jättekul att han fick avgöra, han bidrar med väldigt mycket. Vi får i gång det jäkligt bra på slutet. Det var skönt, man vill inte åka ut i Emmabodaskogarna utan att få poäng med sig.

En annan rutinerad pjäs som gjorde det bra var Marcus Karlsson.

– Han säger själv att han är back eller center, nu fick han vara forward och gjorde tre mål direkt. En riktigt agrresvi kobra som hugger på allt.

I och med att SSG:s b-lag dragit sig ur serien klättrade Borgholm, som var enda lag att torska mot SSG. Från nionde till femte plats.

– Det hänger lite på nästa match mot Lessebo om vi ska hänga på toppen. Sedan tror jag vi blir mycket bättre i vår, det brukar vara Borgholms grej.