KFF–legendarer tar över i FGoIF

Fotboll Artikeln publicerades
Lucas Nilsson, ny ordförande i Färjestadens Goif: "Några matcher utomhus lär det inte bli i år men jag kommer säkert komma på några träningar och sedan kör jag på inomhus med Futsal."
Foto:Magnus Anderberg
Lucas Nilsson, ny ordförande i Färjestadens Goif: "Några matcher utomhus lär det inte bli i år men jag kommer säkert komma på några träningar och sedan kör jag på inomhus med Futsal."

Färjestadens Goif lagbygge får nu en ny ordförande i Lucas Nilsson. Dessutom kliver Håkan Lindqvist in i styrelsen.

– Vi vill att så många ungdomar som möjligt får spela turnering på hemmaplan och samtidigt måste vi bli bättre på att dra in pengar för att kunna utvecklas, säger Lucas.

– Det känns bra, jag har varit med i styrelsen i två år och är redo att ta mitt ansvar nu, konstaterar han efter att nya styrelsen klubbats på tisdagen.

Lucas Nilsson har en diger meritlista som spelare i Kalmar FF och Djurgården. Samt i Färjestaden, med inhopp så sent som ifjol, 44 år ung. Han har även gott om erfarenhet av organisations– och föreningsutveckling från sitt jobb på Kalmar kommun och tidigare Smålandsidrotten.

– Det är till att börja med de stora övergripande frågorna som jag vill få en röd tråd i. Som spelarutveckling över tid, från juniorer till seniorer, anläggningsfrågor och skapa en modern föreningsutveckling. Det är viktigt att vi jobbar tillsammans med övriga samhället i Färjestaden, vi vill vara en stark kraft och då krävs bra samarbete, konstaterar Lucas.

– Redan för två år sedan började vi arbetet med att få fler personer på olika poster, att få folk att engagera sig. Vi i styrelsen ska inte göra jobbet utan se till så att alla drivna föreningsmänniskor i de olika sektionerna får möjlighet att göra det på bästa sätt.

Före detta ordförande Erik Sandell samt Roger Andersson lämnar styrelsen, in kommer två riktiga profiler – Håkan Lindqvist och Janne Strindhag.

– Två personer som lär komma in och bidra på ett starkt sätt med idéer, det känns väldigt positivt.

"Linkan" lämnar som cupgeneral för Ica Öland cup.

– Håkan kände sig färdig med cupen och vi är jätteglada att få in honom på en annan position.

Ny cupgeneral blir Daniel Bogefors, ungdomstränare i föreningen.

– Men allt kan inte hänga på Ica Öland cup, vi vill ta ett steg framåt i varje cup vi arrangerar. Skansen cup, Stå på Gå på–cupen och nya Ica Kvantum beachfotboll cup. Vi vill att så många ungdomar som möjligt får spela turnering på hemmaplan och samtidigt måste vi bli bättre på att dra in pengar för att kunna utvecklas.

Finns det några sportsliga mål för säsongen?

– Vi kräver inga resultat av seniorlagen just nu, de har sina egna mål. Men självklart vill vi spela på så hög nivå som är möjligt.

Du har många järn i elden sedan innan i föreningen, släpper du något nu?

– Förhoppningsvis, jag ska försöka. Men jag gillar att hjälpa till där det behövs och tycker det är stimulerande att ha många bollar i luften. Det lär inte bli färre nu…

Blir det rentav en spelande ordförande?

– Haha, några matcher utomhus lär det inte bli i år men jag kommer säkert komma på några träningar och sedan kör jag på inomhus i laget som är med i Futsal–DM.