FBC vidare i SSL-kvalet – "Jävligt stolt över laget"

KVAL TILL SSL Artikeln publicerades
Foto:Mikael Almasi

Kalmarsund stängde igen och höll undan. Med en stabil 5–2-seger slog man ut Karlstad i kvalet.

– Jag är jävligt stolt över laget. Precis alla gör det bra, säger Kim Nilsson.

Karlstads IBF–FBC Kalmarsund 2–5 (1–1, 0–2, 1–2)

Målen: 0–1 Johannes Jokinen, 1–2 Marcus Johansson, 1–3 Simon Nilsson, 1–4 Kim Nilsson, 2–5 Adam Nilsson.

Det behövs inget tredje möte på hemmaplan. Kalmarsund avgjorde kvalserien när man bortaslog Karlstad med 5–2.

– Otroligt, det är en grym känsla. Vi sliter hela matchen. Att vi avgör det här på två matcher visar hur starka vi är, säger Adam Nilsson, som satte spiken i kistan med 5–2 för FBC.

– Alla gör vad de ska och är grymma idag. Adam är bra, Janne (Binder) är bra. Precis alla är bra, Jag är jävligt stolt över oss, säger Kim Nilsson som satte 4–2.

Kalmarsund öppnade skakigt och Karlstad tog ledningen. Kalmarsund kunde vara glada att den stannade vid 1–0. Efter halva perioden växte Kalmarsund sig in i matchen och vinterförvärvet Johannes Jokinen kvitterade efter en soloräd – hans första poäng i FBC-tröjan.

I andra perioden växlade Kalmarsund upp. Första mötets hjälte Marcus Johansson gav laget ledningen med sitt femte mål i kvalserien. Ett otåligt Karlstad tryckte fram. Ett disciplinerat Kalmarsund försvarade sig utan fusk och utnyttjade omställningsmöjligheterna. Simon Nilsson brakade in 3–1 minuten innan paus. FBC fortsatte försvara starkt, höll undan och 5–2-segern var aldrig hotad.

– Vi vinner de tre sista mötena med Karlstad, det är starkt. Vi har ändå inte kommit upp riktigt i nivå. Men vi håller vår gameplan fantastiskt bra och gör precis vad vi ska, säger coach Adam Kallenberg.

Så det finns mer att ta av?

– Jadå. Offensivt har vi inte riktigt kommit igång. Defensivt har det varit bra, vi släpper in sex mål på två matcher.

Det är ett bra lag?

– Nja, fast de är lättlästa. De söker samma sak hela tiden.