"Gör vi vårt jobb ska vi vinna den här cupen"

Fotboll, Rällacupen Artikeln publicerades

Tvåa i gruppen och respass redan i kvarten för senaste årens suverän – Glömminge.

– Det känns bittert så klart. Vi är lite bekväma, är inte ödmjuka och tar det extra jobbet som krävs, säger Johan Ljungström.

Det var en klassisk kämpainsats av SSG–insats i kvartsfinalen, dessutom chocköppning med 2–0.

– Det gäller att man gör sitt lag till 100 procent mot SSG, annars förlorar man. De höjer sig alltid i sådana här matcher, konstaterar Johan Ljungström.

Glömminge hämtade upp till 2–2 men sedan kom nådastöten. Och inte på vilket vis som helst utan med ett ruskigt skott signerat Simon Knutsson från nästan helplan, som ett stealthflygplan över Joakim Deurell som var ute på vift.

– Det känns bittert så klart. Vi kom inte riktigt upp i normal standard. Vi är lite bekväma, är inte ödmjuka och tar det extra jobbet som krävs. Men ibland har man inte bästa dagen och då funkar det inte att möta ett taggat SSG.

– Gör vi vårt jobb ska vi vinna den här cupen. Det är inget snack om det. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Vi får ta revansch i PAIF–cupen.

Det blev torsk även i gruppen.

– Färjestaden gör det fantastiskt bra mot oss, en jättebra defensiv insats. Det var tight, vi hade bollen på mållinjen några gånger och kanske skulle skjutit lite mer istället för att försöka spela ända in i mål, , säger "Ljungan".

– Det gäller att alla tar jobbet mot Glömminge, annars spelar de runt och förbi, de är så duktiga. Nu fick de rulla, vi ligger rätt i positionerna och kontrar. Det är vi bra på. De hade kanske en sämre dag också, kan inte vara på topp år efter år efter år, säger "Jocke" Signell.

Har ni samma lir i er som ni visat senaste åren?

– Det är väl klart att vi saknar en del, Pontus som var fantastisk i målet – som en femte utespelare. Sedan Oscar Strindhag som är jätteduktiga på att slå ut sin gubbe och Viktor Olofsson med sitt jobb. Men vi har fått in bra spelare så det finns sparkapital och sedan är det fullt jobb som gäller. Det går inte att loja hem en sådan här turneringen, det är 110 procent från start som gäller.