Glömminge–SSG redan i åttondel: ”ska ta revansch”

Fotboll, ÖM Artikeln publicerades
SSG:s Gustav Andersson avgjorde mot Charlie Nilssons Glömminge i fjolårets kvartsfinal. Lagen lottades mot varandra även i år.
Foto:Mikael Almasi
SSG:s Gustav Andersson avgjorde mot Charlie Nilssons Glömminge i fjolårets kvartsfinal. Lagen lottades mot varandra även i år.

För tredje året i rad lottades Glömminge mot SSG i ÖM. Den här gången redan till åttondelen.

– Lika bra att ta dem direkt, förlusten ifjol var sur med mycket gliringar, säger Glömmingeliraren och före detta SSG-spelaren Charlie Nilsson.

Ölandsmästerskapet lottades på tisdagkvällen och det blir ett par smällkarameller direkt i turneringen. På damsidan gör RM och förhandsfavoriten Färjestaden upp redan i kvarten. För herrarna blev det nordligt rivalmöte i kvarten mellan Borgholm och Böda/Högby. Men mest anmärkningsvärt var att SSG och Glömminge lottades mot varandra för tredje året i rad.

– Klart att det är lite extra känsla för mig som spelat där några år, det är gamla kompisar och blir det förlust så kommer gliringarna, säger Glömminges Charlie Nilsson.

2016 vann Glömminge mötet med 2–0 men ifjol gick SSG vidare efter sent mål av Gustav Andersson.

– Det är en sådan match man minns väl, vi hade massor av öppna lägen framför allt i första men missade. Sedan får de sin chans till slut och gör ett snyggt mål. Klart det var surt att åka ut så tidigt, så det är verkligen revanschlusta inför i år.

Är SSG ett mardrömsmotstånd just i cupmatcher?

– När det gäller riktiga derbyn är SSG tuffa att möta, ett fysiskt lag man inte bara kan ställa ut skorna mot.

Vinnaren av de två lagen får möta division 6–gänget Högsrum i kvarten.

Tycker du man borde ha någon form av seedning i ÖM?

– Nä, det skulle vara svårt att seeda när de flesta ändå spelar i femman eller sexan. Ska man vinna ÖM så ska man kunna slå alla lag och lika bra ta SSG direkt då. Vinner vi så får vi ju förmodligen en skön match mot Högsrum som verkar ha det tufft…

Färjestaden vann ÖM ifjol, vem är favorit nu?

– Vi ska inte lägga över favoritskapet, FGoIF är största utmanare men vi ska fortfarande ha pressen på oss att vinna tycker jag.

Fakta

ÖM-lottningen

Ölandsmästerskap, herr

Åttondelsfinaler:

SSG IF – Glömminge IF

RM IF – Persnäs AIF

Kvartsfinaler:

Högsrum – vinnaren SSG/Glömminge

Hulterstads AIK – Färjestadens Goif

Mörbylånga Goif – vinnaren RM/Persnäs

Böda/Högby – IFK Borgholm

Kommentar: Senaste årens vinnare i ÖM har varit Färjestaden, RM, Glömminge och SSG. Lagen får räknas som förhandsfavoriter även i år och övre halvan av slutspelsträdet är stentuff. Glömminge har haft svårt att hålla för trycket många ÖM–upplagor men får axla favoritskapet även i år. Nedre halvan är oviss med jämna lag men RM har en gynnsam väg för att ta sig till final.

Ölandsm

ästerskap, dam

Kvartsfinal:

RM IF– Färjestadens Goif

Semifinaler:

Mörbylånga Goif – vinnaren RM/FGoIF

Glömminge IF – IFK Borgholm

Kommentar: Riktig nitlott för RM. Färjestaden känns nästan oslagbara i det här sammanhanget även om Glömminge stått emot bra i senaste årens finaler. Låga odds på en finalrepris. Glömminge klar favorit i semin mot Borgholm trots att laget värvat starkt.

*Finalerna spelas antingen på Solvallen eller Borgholms IP.

Visa mer...