GIF starkast i derbyt

FOTBOLL, DIV 4 Artikeln publicerades
Charlie Nilsson jobbade fram en straff, tog den själv – och brände. Men André Ohlsson (bilden) satte returen som innebar 1–0 till GIF.
Foto:Mikael Almasi
Charlie Nilsson jobbade fram en straff, tog den själv – och brände. Men André Ohlsson (bilden) satte returen som innebar 1–0 till GIF.

Glömminge fortsätter att blanda i resultatraden. Hemma mot Kalmar Södra bärgades säsongens andra seger.…

– Vi visar inställning och jobbar för varandra, säger GIF-tränaren Tobias Bengtsson.

Glömminge IF–Kalmar Södra IF 3-1 (2-1)

1-0 André Ohlsson, 2-0 Marcus Rydasp, 3-1 Petter Ernberg.

Det svänger om Glömminge under serieinledningen. Laget har inte haft samma poängutdelning två matcher i följd än och på fredagskvällen förlängdes sviten hemma mot Kalmar Södra. Resultatet den här gången: tre poäng.

Hemmalaget fick en fin start och Charlie Nilsson fixade fram en straff efter åtta minuter. Samme man kunde dock inte överlista bortamålvakten från straffpunkten, men André Ohlsson höll sig framme på returen och satte 1-0. I mitten av den första halvleken utökade Marcus Rydasp ledningen till 2-0. …

- Första halvlek är den klart bästa hittills under säsongen. Vi har pratat om att visa inställning och löpa för varandra och har fem-sex frilägen. Vi borde egentligen dödat matchen där, säger Tobias Bengtsson.

Gästerna reducerade dock innan halvtidsvilan och den avslutande halvleken blev både jämn och böljande. Södra-målvakten Alexander Gustavsson storspelade stundtals samtidigt som hemmaförsvaret lyckades hålla tätt. Med knappt 20 minuter kvar nickade Petter Ernberg in 3-1, vilket också blev slutresultatet. Tre viktiga poäng för att inte laget ska halka för långt ifrån toppskiktet av tabellen. …

- Vi har lite rakare, enklare spel. Vi vinner dueller och krigar för varandra. Det måste vi fortsätta med, säger Tobias Bengtsson.