FBC körde över Slätafly

INNEBANDY, DIV 2 Artikeln publicerades
Marcus "Smeck" Andersson satte två mål. – Nu fick vi ihop helheten. Hoppas vi kan bygga vidare på det här.
Foto:Mikael Almasi
Marcus "Smeck" Andersson satte två mål. – Nu fick vi ihop helheten. Hoppas vi kan bygga vidare på det här.

En bra bit före i tabellen – fullständigt överlägsna på planen.

FBC Kalmarsund Ungdom har vuxit om rivalen Slätafly. Och sprintat förbi.

– Vi spelar fruktansvärt jävla bra, säger målvakten Victor Johansson lyriskt efter 9–4-segern i Färjehallen.

FBC Kalmarsund Ungdom–Slätafly/SK IBK 9–4 (4–2, 1–0, 4–2)

Målen: 1–1 Melvin Hallström, 2–1 Jens Linde, 3–1 Marcus Andersson, 4–1 Jesper Husberg, 5–2 Oskar Andersson, 6–2 Oskar Andersson, 7–2 Oskar Andersson, 8–3 Marcus Andersson, 9–4 Alex Vult von Steijern.

Sedan Slätafly ramlade ner i tvåan har man vunnit tre av fyra möten med FBC Ungdom. Man har också slutat före i tabellen, som fyra och femma medan FBC slutat åtta. Slätafly har varit numret större, helt enkelt. Men inte längre.

FBC var tre poäng före Slätafly inför derbyt – och tre klasser bättre på planen. Gästerna tog förvisso ledningen. Men efter att FBC vänt 0–1 till 4–1 inom loppet av fyra minuter i första perioden var det full kontroll ända in till slutliga 9–4.

– Alla lag vi mött har backat hem. Det är första laget som vill spela innebandy mot oss, då blir de sårbara när vi väl erövrar boll. De spelar jävligt dumt, men det är kul att möta dem, säger Victor Johansson.

Den allsvenske veteranen börjar hitta storformen igen i division 2. "Ville" gjorde ännu en i raden av fina insatser mellan stolparna.

– Men försvaret gör det så jävla bra, så här bra försvar har vi inte spelat på hela säsongen. Vi spelar fruktansvärt jävla bra över huvud taget i dag.

Oskar Andersson tog steget ner från allsvenska laget och säsongsdebuterade i division 2. Han var en av matchens förgrundsfigurer med ett hattrick.

– Det känns skönt att vara här, jag ville det själv. Så jag kan komma i gång, jag har inte riktigt gjort det ännu i år. Jag tror det kan vara bra för självförtroendet att komma ner hit och spela.

Är du med mot Skoghall också i morgon, lördag?

– Jo, men det är jag. Ja, jag gillar att spela mycket matcher. Det är inga problem.