Färjestaden fyller på rejält

FOTBOLL, DIV 1 DAM Artikeln publicerades
Emma Sjöberg är tillbaka i FGoIF.
Foto:Mikael Almasi
Emma Sjöberg är tillbaka i FGoIF.

Färjestaden fyller på med fyra spelare. En av dem är IFK Kalmars Lisa Malmström.

– Det är en bra trupp vi har nu, säger coach Johan Hellsten, som även kan räkna in Team Södermöres Ebba Petersén, Kalmar Södras Lina Agebjörn och en comeback av målvakten Emma Sjöberg.

Lisa Malmström gjorde flera säsonger med IFK Kalmar. I år var hon skadad och var tillbaka i full träning först vid säsongens slut – då fick hon beskedet att kontraktet inte förnyas. Nu bär det över bron till FGoIF i stället.

– Man blir jätteglad. Det är en spelare man verkligen hoppats på, en riktig spetsspelare. Hon har både bra personlighet och spelarkaraktär. En riktig vinnarskalle med mycket erfarenheter att dela med sig av. Hon har testat inomhus och känner inte av något, kroppen håller, säger Johan Hellsten.

27-åringen får sällskap av ytterligare ett par nyförvärv. En av dem är Kalmar Södras back Lina Agebjörn.

– Jag har varit jätteimponerad av henne. Nu blir det ju en ny miljö och nivå. Men hon har sett riktigt, riktigt bra ut även här. Hon är rapp i steget, har bra lösningar och vågar följa med upp. Jag visste att hon var bra, men inte så här bra, säger Hellsten.

Det tredje nyförvärvet är Ebba Petersén, som hämtas från Team Södermöre. 18-åringen är en offensiv, central spelare.

– Hon har en otrolig potential, tempo i kroppen och är bra med boll. Men hon är också fysisk och vågar ta dueller. Hon har varit inne i IFK Kalmar och testat tidigare, det är kul att hon vill prova högre igen.

Trion nyförvärv kompletteras av en comeback. Målvakten Emma Sjöberg, som bröt foten under förra sejouren i FGoIF, är tillbaka.

– Hon ska köra en minitri i sommar och har varit tydlig med att hon bara är med så mycket hon kan. Men hittills har hon varit med på varje träning. Det är jättesvårt att hitta målvakter, men nu har vi två stycken division 1-erfarna målvakter som kan jobba tillsammans och dra nytta av varandra.

Hur är truppstatusen nu?

– Vi är 20 stycken i gång och det har varit målet. Vi ska ha B-lag i år också. Sen är det några som fortfarande inte kommit i gång, som jag inte vet hur mycket de kommer vara med. Cassandra (Olofsson) har varit tydlig med att hon är med, men hon vet inte hur mycket. Clara Berggren har inte varit i gång. Jag vet inte hur mycket hon är med. Jag hoppas hon kommer i gång, då är hon en jättetillgång för oss.