Färjestaden fällde inomhuskungarna

Fotboll, Rällacupen Artikeln publicerades
Armin Huseinovic – turneringens bäste spelare.
Foto:Magnus Anderberg
Armin Huseinovic – turneringens bäste spelare.

Ett tronskifte med briljans. Färjestadens herrgäng bröt Glömminges dominans efter att ha besegrat laget i gruppspelet och sedan gått "rent" genom hela turneringen med finalvinst mot RM.

– Jag tycker att vi är bästa laget i hela turneringen och det visar vi även i finalen. Nu måste vi segla upp som favoriter i PAIF–cupen?, säger Joakim Signell.

Det blev oväntat öppet om segern i Rällacupen efter Glömminge fall.

– Vi skulle till final i dag åtminstone, det kände vi inför. Nog kom vi hit med inställningen att vinna, det gjorde vi, säger Färjestadens lagkapten "Jocke" Signell.

– När de sedan föll ifrån kände vi att vi hade goda chanser att ta det.

Laget spelade sig fram till final efter vinst mot först Glömminges andralag med 3–2 i kvarten sedan Jimmie Nilsson nätat två gånger om. Därefter 5–2 mot ett SSG som kändes som de bränt sitt bästa krut mot Glömminge.

– Klart vi har lite tur när "Gurra" (Andersson) får utvising, han gör ju mycket i deras spel. Men tur ska man också ha om man ska vinna en turnering.

Kändes inte som att ni hade kniven på strupen riktigt nån gång i dag?

– Nä, jag håller med om det. I slutspelet kändes det aldrig som något lag hotade riktigt. Skönt att vi ändå slog Glömminge i gruppen så att det inte är något snack om saken vem som var bäst, säger "Jocke".

På andra sidan av slutspelsträdet slog Borgholm Böda/Högby relativt enkelt med 3–0 och fick i semin ta sig an RM som spelat ut sitt andralag i kvarten med 6–0. Det blev en rafflande kamp där RM tog ledningen, sedan släppte iväg IFK till 1–3 och hämtade upp till lika.

– Det var en jättebra prestation av "Jacke" vid ett av målen men sedan släpper vi in ett par enkla. Men vi visar en jäkla moral och kommer tillbaka, säger John Gustafsson.

Samme Jacob Pettersson såg ut att avgöra med 4–3 då mindre än minuten återstod men i anfallet efteråt kvitterade "JG". Och i förlängningen var det han som klev fram och avgjorde med bara två man var kvar på banan.

– Det var nog bästa målet jag gjort nån gång.

Sedan överträffade du direkt i sudden?

– Haha, ja, det var inte heller så tråkigt. Tre mål i en match, det har nog aldrig hänt förr. Jag brände några jättelägen i gruppspelet så vi kan väl säga att jag sparade på krutet, haha. Vi har riktigt fint rull bitvis, det har gått lite på halvfart men nu i slutspelet har vi taggat till.

Men mot Färjestaden i finalen blev det tvärstopp. Jocke Signell inledde målskyttet och sedan visade nyförvärven Joakim Mellborg, Selmir Jukan och Armin Huseinovic klassen fram till 4–0. Den sistnämnde forsade fram med sin teknik och acceleration och blev vald till bäste spelare i turneringen.

– Det var väldigt kul. Jag tycker att vi är bästa laget i hela turneringen och det visar vi även i finalen.

Varför är ni mycket bättre nu än ni visat senaste åren?

– Såklart är det många av de unga som blivit bättre och kolla in Armin (Huseinovic). Det är en klasspelare. Inomhus gör han vad han vill. Ingen faller ur ramen i laget utan alla håller en hög nivå, tidigare har vi dippat lite och gjort "junis"-misstag.

Är det ni som ska vara favoriter nu inför PAIF–cupen?

– Det måste vi segla upp som tycker jag, haha.

Plötsligt känns det vidöppet.

– Eller hur, och det är roligare för alla lag att Glömminge inte bara kan springa igenom till segern.