Drömmålet räckte inte – Mörby förlorade seriefinalen

FOTBOLL, DIV 3 DAM Artikeln publicerades
Foto:Mikael Almasi

Målvakten Jennifer Nilsson dunkade in 1–0 från halva plan och Mörbylånga hade serieledarna i gungning.

Men Rödsle vände med tre mål i andra halvleken.

– Vi gör ändå en jävligt bra match. Rödsle är för bra för den här serien, säger coach Sara Erlandsson.

Mörbylånga Goif–Rödsle BK 1–3 (1–0)

Målet: 1–0 Jennifer Nilsson.

Serieledarna Rödsle hade elva vinster och ett kryss på sina tolv matcher. Tvåan Mörbylånga låg fem poäng bakom och hade chansen att närma sig. Rödsle tryckte också tillbaka Mörbylånga från start på Skansen. Men Jennifer Nilsson chockade alla när hon gick upp och gav Mörby ledningen på en frispark från halva plan. Ett mål Mörbylånga Goif kom att kalla "årets mål på Skansen" på sitt Twitterkonto.

– Jag såg inte själv när den gick in, jag hade vänt mig om och var på väg tillbaka. Jag är så rädd för kontringar, säger "Jempa".

Det var meningen att sätta den?

– Jag lyfte in den och hoppades på det bästa. Att den kanske skulle få en touch eller nåt.

Mörbylånga hade ledningen i paus. Men i andra halvlek blev Rödsles press ännu hårdare. Kvitteringen kom och ett tröttkört Mörby tappade även in 1–2 och 1–3.

– Det var nära att gå hela vägen, men det är jobbigt att jaga boll hela tiden som tjejerna fick göra, säger coach Sara Erlandsson.

– Vi gör ändå en jävligt bra match och jag är jättenöjd med laget. Det är kanske inget skönlir, men vi kämpar och sliter för varandra och snackar positivt. Rödsle är för bra för trean, de hör hemma i tvåan egentligen.