Danskt missförstånd hindrade Engvall-affär

Fotboll Artikeln publicerades
En missuppfattning kring Gustav Engvalls lån till Djurgården strulade till Bröndby–affären.
Foto:Mikael Almasi
En missuppfattning kring Gustav Engvalls lån till Djurgården strulade till Bröndby–affären.

Gustav Engvalls agent avslöjar nu att ölänningen var på väg till Bröndby men affären gick inte i lås innan deadline day på grund av en missuppfattning från Danska fotbollsförbundet.

– Det har varit väldigt många klubbar som velat låna honom både från Ungern, Sverige, Belgien och Tyskland, säger Per Jonsson till Fotbollskanalen.

– Förbundet menade på att han spelat i tre klubbar, men då sa vi att det inte alls stämmer, då den svenska säsongen redan är slut och inte räknas. Efter så många turer, så erkände de att de hade gjort fel, men då var det bara sex timmar kvar innan fönstret stängde, samtidigt som Bröndby inte fick iväg sin forward, förklarar Per Jonsson.

Han berättar att Engvall velat ha en permanent lösning men att Bristol haft "en hög svansföring" och "en prislapp ville ingen betala."

– Det har varit väldigt många klubbar som velat låna honom både från Ungern, Sverige, Belgien och Tyskland. Det har väl dock inte känts rätt för honom, berättar agent Jonsson för Fotbollskanalen.

– När Bröndby sedan kom in i bilden, så började förbundet att strula.

Någon affär blev det inte innan "deadline day" förra onsdagen. I Bristol city har han som bekant fått lite speltid. Men i helgen blev det inhopp mot Bolton och möjligen blir det bättre framöver.

– Bristol tycker att Gustav ser bättre ut, han har inte sett så pass bra ut sedan han kom. Det är ju positivt, så vi får se. Om han inte får speltid får vi se till sommaren. Det är fyra, fem månader nu och det är inte bra, men ingen världslig grej, sen måste vi iväg, säger han.