Broderligt kryss på Björkvallen

FOTBOLL, DIV 5 Artikeln publicerades
SSG:s Jonathan Andersson höll hand med Mörbylångas Joakim Mellborg. Överhuvudtaget var det en ovanligt broderlig match mellan lagen i den upphaussade toppmatchen.
Foto:Mikael Almasi
SSG:s Jonathan Andersson höll hand med Mörbylångas Joakim Mellborg. Överhuvudtaget var det en ovanligt broderlig match mellan lagen i den upphaussade toppmatchen.

De må vara rivaler. Men SSG och Mörbylånga var rörande överens efter lördagens 1–1-derby.

– Kryss var helt rättvist, säger SSG-coachen Johan Gustafsson och MGoIF-mittbacken Tom Karlsson.

SSG IF–Mörbylånga Goif 1–1 (0–0)

Målen: 0–1 Joakim Mellborg, 1–1 Petter Ernberg.

Det var det hetaste mötet mellan lagen på länge. Men det kyldes snabbt ner av ett monsun-skyfall. Det gjorde matchen oerhört svårspelad och fick publiken att fly in i klubbstugan, fly in i sina bilar eller helt enkelt fly fältet. Den förmodade storpubliken dök aldrig upp.

Det bör de gräma sig åt så här i efterhand. För även om matchen inte var välspelad bjöd den på mycket målchanser och var nästan barnsligt underhållande.

– Båda lagen skapade lägen och borde ha gjort fler mål. Men när det ösregnar så är det inte lätt. Det var en tuff men schysst match, och jämn, säger Mörbylångas målskytt Joakim Mellborg.

Det var han som gav Mörbylånga ledningen efter en smart, snabbt slagen frispark som friställde blixtsnabbe Mellborg.

– SSG-spelarna stod och tjafsade med domaren och var inte med. Jag hade ett par lägen att göra fler mål. Men det är konstiga studsar, regnet gör sitt och man är trött mot slutet.

SSG tog över och satte bra tryck på gästerna. Kvitteringen var inte alls ologisk när Petter Ernberg böjde in den perfekt bakom Martin Kahnt med en blandning av en chip och ett skott.

– Det var rättvist med kryss, faktiskt, säger planens bäste spelare, Mörbylånga-mittbacken Tom Karlsson.

– För oss är det helt okej med kryss. Vi har samma förutsättningar som innan: vi ska bara vinna resten av matcherna så vi blir tvåa.

SSG-coach Johan Gustafssons håller med om att det var rättvist.

– De hade mer boll och vi skapar lite farligare chanser än dem. Jag tycker det blev en rätt okej match med tanke på vädret.

Alla var nöjda och belåtna. Utom en. Oväntat nog SSG:s poängräddare Petter Ernberg, som var butter över att han inte fick visa upp sina samba-konster.

– Det var så tillknäppt i dag, det var inget roligt att spela. Bollen slängdes bara iväg på chans. Nä fy fan. Nu ska jag hem och vila.